Peixos // Iván Mulero Catalunya, 2019

Producció: ASU (Cercle d’Artistes Sords Units).
Guió: Pablo Navarro.
Fotografia:
Música:
Muntatge: Pablo Navarro.
Durada: 1 h 30 min.
Idioma: Llenguatge de signes en català (LSC).
Intèrprets: Frank Vidella, Alicia Sort, Sam Jo, Sancha Bosoka.

El planeta Terra és atacat per extraterrestres amb una arma sònica capaç d’anul·lar els terrícoles oïdors. Donades les circumstàncies, les persones sordes, sovint ignorades, es converteixen en l’última esperança per a la salvació de la humanitat.

Primera gran producció rodada en llengua de signes catalana (LSC), aquest film ha estat impulsat per l’entitat Cercle d’Artistes Sords Units (ASU) amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística per a promocionar la LSC.

L’ASU va ser fundada el 1974 per un grup d’artistes sords amb l’objectiu de crear produccions en la seva llengua natural: la llengua de signes catalana. L’entitat ha realitzat tota mena de produccions audiovisuals, reportatges, obres de teatre, sèries, curtmetratges i llargmetratges. Alguns dels seus darrers projectes són la web sèrie i posterior film Peixos, la web sèrie Camaleó, la publicació de guies turístiques de Catalunya en LSC, Antologia de la poesia catalana en LSC o SignMoji per les xarxes socials.

La sessió es completarà amb la projecció del curt Inseguridad, d’Edgar Murillo, guanyador de la darrera edició del VicMovies, el concurs de curtmetratges organitzat anualment per l’Agrupació de sords de Vic i comarca. Les dues pel·lícules són models pioners d’accessibilitat inversa, amb un guió i posada en escena pensada en els dos públics: el sord i l’oïdor. Comptarem amb la presència de part dels equips artístics de les dues produccions.

Sessió programada conjuntament amb L’Agrupació de sords de Vic i comarca

Quan?

Dimarts, 27 de febrer a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Dune’ de Frank Herbert
SegüentPRESENTACIÓ. Confeti, de Jordi Puntí
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.