Paterson

Producció: K5 International, Amazon Studios, Inkjet Productions
Guió: Jim Jarmusch
Música: Jim Jarmusch, Carter Logan, Sqürl
Muntatge: Affonso Gonçalves
Durada: 1 h 58 min.
Intèrprets: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Nellie, Rizwan Manji, Dominic Liriano, Jaden Michael, Barry Shabaka Henley

 

Paterson (Adam Driver) és un conductor d’autobús que viu a la ciutat homònima juntament amb la seva parella (Golshifteh Farahani) i el seu gos malcarat. La seva vida és una aparent rutina que només trenca per escriure poesia.

El director Jim Jarmusch, un dels habituals de Cineclub Vic, torna amb un dels seus millors treballs. En aquesta ocasió ens mostra una setmana de la vida de Paterson, amb un estil que recorda el de Bela Tar a Turin Horse: un seguit d’accions repetitives en la tasca diara del nostre protagonista. Durant la jornada laboral, Paterson escriu petits poemes que omplen literalment la pantalla i té diverses trobades amb personatges de la ciutat. Un film hipnòtic i suggestiu, un cant a les petites coses que fan la vida més rica i on el director no deixa de banda el seu humor habitual.

 

 

Jim Jarmusch

Nascut a Akron (Ohio) el 1953, va estudiar literatura a la Columbia University i més tard es va inscriure al departament de cinema de la Universitat de Nova York, on va treballar com a assistent de Nicholas Ray. Va debutar com a director, productor i guionista el 1980 amb Vacaciones permanentes, i va començar així una estimulant i original filmografia amb títols tan destacats com Bajo el peso de la ley (1986), Dead Man (1995), Coffe and  Cigarrettes (2003), Flores rotas (2005) o Sólo los amantes sobreviven (2003). Durant el 2016 va estrenar Paterson Gimme Danger, projectades a Cineclub Vic.

Quan? 

Dimarts, 12 de setembre a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorEscapar d’un llibre? Ara és possible
SegüentLa ciència amb humor, molt millor! Monòlegs científics que et sorprendran
Avatar photo
Elèctric de professió, però cinèfil de vocació. Soc un amant de la història i ocupo les hores perdudes entre pel·lícules i lectures. Aficionat radiofònic, m'agrada perdre'm pel món de les ones, però si realment em voleu trobar, dins d'un cinema m'haureu de buscar.