Escapar d’un llibre? Ara és possible

1579

El fenomen dels escape rooms no està deixant a ningú indiferent. És més, sembla que aquesta popularitat només fa que créixer. Fins i tot comarques més apartades dels centres metropolitans s’estan a puntant a la moda (o potser oci que ha vingut per quedar-se).

És tanta la fal·lera que això ha provocat, que ara ja podem trobar al mercat el primer llibre d’escapisme. Escape Book ens proposa una aventura dins d’una sala del joc. La Candela Fuertes, periodista d’investigació especialitzada en delictes econòmics i financers, es veu atrapada pels tentacles del Club Wanstein i concretament per un dels seus membres, Anastás Vecla. L’objectiu de la periodista és fer públic el malvat pla de l’empresari per destruir Europa, però cau a la trampa del club i es veu tancada en un laberint ple de trampes i proves que només el lector podrà solucionar fent ús de la lògica i l’enginy mental.

Tot i que en un principi el llibre pot semblar insuls amb un argument poc atractiu, ja que si un defecte té, és que és del tot previsible, Ivan Tapia, l’autor, ha sabut jugar molt bé amb els petits detalls que va desvelant de mica en mica. Cada capítol conté més informació, ja sigui del personatge principal, la Candela, com de l’antagonista i el club pervers. Aquests petits detalls no ajuden a solucionar l’enigma en qüestió, però atorguen més humanitat als personatges. A més, la lectura no és lineal, sinó que cada enigma es resol amb un número de 3 xifres, el qual indicia per on s’ha de continuar.

Si bé abans he comentat que el final del llibre és del tot previsible, sí que Anastás Vecla o Ivan Tapia s’han guardat un as a la màniga. I és que l’acció no només es queda a les pàgines. Però això sí que no ho veus a venir, i per tant no ho mencionaré en aquesta ressenya.

AnteriorThirteen reasons why
SegüentCineclub Vic, Paterson
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.