Fitxa técnica

Ojos negros // Marta Lallana, Ivet Castelo, Catalunya, 2019

Producció: Nanouk Films, Filmin
Guió: Marta lallana, Ivet Castelo, Iván Alarcón, Sandra García
Música: Raül Refree
Muntatge: Nila Núñez, Víctor X. Monzó
Durada: 1 h 5 min
Intèrprets: Alba Alcaine, Julia Lallana, Anna Sabaté, Inés Paricio, Roberto Sanz

 

 

Sinopsi

La Paula (Juliana Lallana), una noia de 14 anys, ha d’anar a passar l’estiu al poble d’Ojos Negros amb la seva àvia i la seva tieta, a les que gairebé no coneix. Allà descobrirà les tensions familiars que es destapen arran de la malaltia de la seva àvia. Intentant escapar-ne, coneix l’Alicia (Alba Alcaine) que es convertirà en la seva amiga. Al final d’aquest estiu peculiar, la Paula intuirà que vol fer-se gran.

Ojos negros és l’òpera prima de la Marta Lallana i la Ivet Castelo, un debut que ha comptat amb la col·laboració en la direcció d’Iván Alarcón i Sandra Garcia. El film se suma a altres pel·lícules recents (Les amigues de l’Àgata Júlia ist) realitzades per dierctores que han estudiat a la UPF. El film combina la frescor i la imperfecció habituals d’una primera pel·lícula amb la solidesa en la construcció dramàtica. La pel·lícula té un ritme propi envoltat amb la banda sonora de Refree i dels paisatges característics de Terol.

Marta Lallana, Ivent Castelo

Marta Lallana (Saragossa, 1994) i Ivet Castelo (Vic, 1995) van estudiar Comunicació Audiovisual a la UPF i van ser directores de fotografia del curt El arquero (2016). Totes dues han escrit i dirigit el seu film debut, Ojos negros, guanyador del premi al Millor film a la secció Zonazine del Festival de Màlaga i nominat a Millor pel·lícula no catalana als premis Gaudí.

La sessió comptarà amb la presència de la seva directora, Ivet Castelo.

Quan?

Dimarts, 20 d’abril. 20h, a L’Atlàntida 
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accedir a la venda

 

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent‘Sant Jordi i el Drac Patac’, un conte interactiu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.