Fitxa tècnica

O que arde // Oliver Laxe, España-França-Luxemburg, 2019

Producció: 4A4 Productions, Miramemira, Tarantula
Guió:
Música: Xavi Font
Muntatge: Cristóbal Fernández
Durada: 1 h 30 min
Intèrprets: Amador Arias, Benedicta Sánchez, Inazio Abrao, Elena Fernández, David De Poso, Álvaro De Bazal

 

Sinopsi

Amador (Amador Arias) surt de la presó després d’haver estat tancat per provocar un incendi i es disposa a tornar a la seva terra, un poble perdut a les profundes muntanyes de Galícia. Allà l’espera la seva mare (Benedicta Sánchez) acompanyada d’una gossa de tres que estan sota el seu càrrec. Les seves vides transcorren al ritme pausat de la naturalesa però tot això s’acaba quan un violent foc arrasi la zona devorant tot el que troba al seu pas.

El realitzador Oliver Axe roda per primera vegada en la seva terra d’origen Rodada i utilitza una estètica gairebé documental i actors no professionals per plantejar un debat al voltant de la relació entre l’home i la naturalesa. El resultat és una pel·lícula bella, aterridora, hipnòtica i cruel que s’ha convertit en una de les sorpreses de la temporada. Guanyadora de diversos premis nacionals i internacionals, O que arde té, a més, un dels començaments més imporents del cinema recent.

Oliver Laxe

Actor, guionista i director de família gallega nascut a París el 1982. Va estudiar a la universitat Pompeu Fabra de Barcelona i va debutar el 2006 amb el curtmetratge E as chemineas decidieron escapar. Després de diversos curts, fa el salt al cinema amb Todos vos sodes Capitáns (2009), premiat a Cannes. La seva relació amb el certamen cinematogràfic es consolidarà en els següents treballs, Mimosas (2016) i O que arde.

Quan?

Dimarts, 3 de març. 21.30 h
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentSèries del 2019 que potser no sabeu que us encantaran
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.