Fitxa tècnica

Producció: Velvet Film
Guió: Raoul Peck a partir de l´obra de James Baldwin
Música: Alexei Aigui
Muntatge: Alexandra Strauss
Durada: 1 h 33 min.

 

Sinopsi

A partir de Remember This House, l’obra inacabada de l’escriptor i activista pels drets dels afroamericans, James Baldwin, la pel·lícula ens presenta imatges sobre el racisme als Estats Units a l’entorn de les figures de tres amics de l’escriptor assassinats: Martin Luther King, Medgar Evers i Malcolm X.

Un documental demolidor sobre el racisme i la violència contra la comunitat afroamericana dels Estats Units. La narració fa un recorregut històric de la brutalitat que els afroamericans han patit en tots els àmbits de la vida. La combinació d’imatges documentals i fotografies posa de relleu una situació que encara avui no s’ha solucionat.

Raoul Peck

Neix el 9 de setembre de 1953 a Port-au-Prince, Haití. Va estudiar als Estats Units, França i Alemania. A partir del 1980 treballa de fotògraf i periodista a més de dirigir curtmetratges documentals. El 1986 funda la productora Velvet Films. El 1996 i 1997 va ser ministre de Cultura a Haití. De la seva extensa filmografia destaquen títols com Lumumba: La mort d’un prophète (1990), L’homme sur les quais (1993) i I’m not your negro.

Sessió programada amb la col·laboració del Festival Protesta dins dels actes de la 5a edició del Festival (del 20 al 28 d’octubre).

AnteriorAixò on va?, el llibre definitiu per aprendre a reciclar
SegüentCrònica d’un cap de setmana de Protesta
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.