Fitxa tècnica

Producció: Image Ten, Laurel Group, Market Square Productions
Guió: John A. Russo i George A. Romero
Muntatge: George A. Romero
Durada: 1 h 36 min
Intèrprets: Duane Jones, Judith O´Dea, Karl Hardman, Marilyn Eastman, Keith Wayne, Judith Ridley, Kyra Schon

 

 

Sinopsi

La Barbara i en Johnny viatgen fins el cementiri per visitar la tomba del seu padrastre quan pateixen l’atac d’un estrany home que no parla i es mou com si anés ebri. La Barbara s’escapa i arriba a una casa aïllada.

50 anys de la pel·lícula que va canviar el cinema de terror per sempre. Precursor de la violència realista dels 70 i trasbalsat pels conflictes racials i de classes que sacsejaven els Estats Units de l’època, George A. Romero ens va regalar la primera pel·lícula de terror social de la història. La supremacia blanca vol que la classe obrera es comporti com zombis manyacs i sense veu ni ànima, però quan aquest col·lectiu es subleva, utilitza la violència més radical.

George Andrew Romero

Nascut al 1940 a Nova York, va reinventar el gènere de terror amb un film de baix pressupost, La nit dels morts vivents, i les seves seqüeles: Zombi (1978) i El día de los muertos (1985). La seva carrera té films notables com Los Crazies (1973), Martin (1978), Creepshow (1982), Atracción diabólica (1988), o La mitad oscura (1993) tot i que en els últims anys es va centrar en dirigir noves seqüeles de La nit dels morts vivents. Va morir el 16 de juliol a Canadà.

https://www.youtube.com/watch?v=0TAGtIQvebs&t=25s

Quan? 

Dimarts, 27 de març
Hora: 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorTornaràs a Alaska, Kristin Hannah
Següent‘Podries’, poesia per a infants
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.