Pawo Choyning Dorji // Bhutan-Xina, 2019

Producció: Dangphu Dingphu, Huanxi Media Group
Guió: Pawo Choyning Dorji
Fotografia: Dorji Choden
Muntatge: Hsiao-Yun Ku
Durada: 1 h 50 min.
Idioma: VO en dialecte dzongkha i anglès amb subtítols.
Intèrprets: Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung, Pem Zam, Sangay Lham, Chimi Dem, Sangay Letho, Namgay Lham.

 

Sinopsi

Ugyen, un jove mestre, és enviat a l’escola més remota possible: un petit poble glacial de l’Himalaia anomenat Lunana. Allà es trobarà sense llum ni calefacció i amb una manca total de comoditats a l’aula. Tot i la seva idea d’abandonar el poble com més aviat millor, rebrà una càlida benvinguda per part dels seus habitants.

Aquesta petita pel·lícula, honesta i sincera i que forma part d’una filmografia tan desconeguda com és la de Bhutan, ha suposat tot un èxit internacional. Va estrenar-se mundialment al Festival de cinema de Londres i va estar nominada a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. Un debut brillant, rodat en uns paratges espectaculars i amb unes grans interpretacions que arribarà al cor del públic del ETC.

Pawo Choyning Dorji 

Cineasta i fotògraf nascut el 1983 a Darjeeling. Com a fotògraf, ha col·laborat en publicacions com VICE, Esquire o Life i ha publicat diversos llibres d’assaig. El 2006 va introduir-se al món del cinema. Primer com a assistent de direcció a Vara: A Blessing (2013) i després com a productor de Hema Hema (2016). Va debutar com a director amb Lunana, un iac a l’escola. El seu segon treball és The Monk and the Gun (2023).

Programada en el marc de la XX Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic.

Quan?

Dimarts, 21 de noviembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCINECLUB XIC. El meu primer festival
Següent‘Les flors perdudes de l’Alice Hart’, Holly Ringland
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.