Fitxa tècnica

Love & Mercy // Bill Pohlad , EUA, 2014
Producció: River Road Entertainment, Battle Mountain Films
Guió: Oren Moverman i Michael A. Lerner
Música: Atticus Ross
Muntatge: Dino Jonsäter
Durada: 2 h
Intèrprets: Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, Jake Abel, Kenny Wormald, Brett Davern, Graham Rogers

Sinopsi

Brian Wilson (John Cusack/Paul Dano) és el líder i principal compositor del famós grup The Beach Boys. Quan es troba al punt culminant de la seva carrera, després de la gravació del mític disc Pet Sounds, es retira sobtadament dels escenaris i s’aïlla del món.

Ara que estan de moda els biopics sobre les estrelles del rock més o menys edulcorats, és oportú revisar aquesta mirada sobre un dels grans creadors del gènere. Assistim a les vivències de Wilson amb el grup quan estaven al cim de la seva fama i ell s’anava apartant a causa de la seva malaltia, la manipulació d’un psicòleg sense escrúpols i el retrat dels seus traumes infantils. La narració alterna la gran creativitat del músic amb les peripècies personals i sentimentals que propiciaren el seu retorn.

Bill Pohlad

Nascut a Minneapolis el 1955. Tot i que va debutar com a director i guionista el 1990 amb Old Explorers la seva trajectòria s’ha desenvolupat en el terreny de la producció amb títols com Brokeback Mountain (2005), El árbol de la vida (2011), 12 años de esclavitud (2013) o Un monstruo viene a verme (2016). Des del 1984 és president de la productora River Road Entertainment. Love & Mercy és la seva segona pel·lícula

Sessió programada conjuntament amb Osonament dins del programa d’actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Quan? 

Dimarts, 8 d’octubre. 21.30 h.
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorCINECLUB VIC. Ocaña, retrat intermitent
SegüentSitges 2019: Crítica i roda de premsa del film ‘In the Tall Grass’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.