Fitxa tècnica

Little Joe // Jessica Hausner, Àustria-Regne Unit-Alemanya, 2020

Producció:
Guió: Jessica Hausner i Géraldine Bajard
Música:
Muntatge: Karina Ressler
Durada: 1 h 45 min
Intèrprets: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor, David Wilmot, Phénix Brossard, Sebastian Hülk

L’Alice (Emily Beecham) és una científica brillant que treballa per a una empresa de recerca botànica. És la principal creadora d’un nou gènere de planta que aviat es vol treure al mercat amb la promesa que aconsegueix millorar l’estat d’ànim de les persones. Si bé el projecte encara es troba en una fase experimental, l’Alice decideix regalar-li una d’aquestes plantes al seu fill.

A través d’una al·legoria subtil i un relat que juga amb l’ambigüitat, aquest film fantàstic va ser una de les pel·lícules més comentades al D’A 2020. Ens parla sobre l’alienació que pateixen les relacions afectives en un sistema productiu ferotge i totalment despersonalitzant. Es tracta d’un film de ciència-ficció modest però rodat amb intel·ligència i amb una posada en escena sòbria i precisa. La seva directora li atorga un ritme pausat i ferm, que va desenvolupant el seu discurs sense sobresalts i obtenint un cert to hipnòtic, d’acord amb el que proposa la seva trama.

Jessica Hausner

Directora, guionista i productora de cinema nascuda a Viena el 1972. Ha dirigit sis pel·lícules des de 1995. Tres d’aquestes, Lovely Rita (2001), Hotel (2004) i Amour Fou (2014) han estat presentades a la secció Un certain regard, del Festival de Cannes. Litlle Joe (2020) és el seu darrer film.

Quan? 

Dimarts, 14 de juny. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorAquest divendres 10 de juny al cinema…
Següent“Adultos”, Marie Aubert
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.