Fitxa tècnica

Les perseides // Albert Deixeus, Ànnia Gabarró, Catalunya, 2019

Producció: Boogaloo Films, Universitat Pompeu Fabra i Televisió de Catalunya
Guió: Alberto Dexeus, Ànnia Gabarró i Maria Colomer
Música: Ángel Pérez Ortega
Muntatge: Alba Cid, Katia Armesto
Durada: 1h 11 min
Intèrprets: Nora Sala-Patau, Eduard Buch, Marta Tremps, Carmela Poch

 

 

Sinopsi

La Mar arriba a Escatrón per passar l’estiu més estrany de la seva vida. Es refugiarà en les misterioses llegendes de postguerra que floten al poble a través d’un grup d’adolescents que viuen amb unes regles pròpies. Incapaç de distingir la ficció de la realitat, la Mar anirà descobrint un lloc fascinant que la connectarà amb la memòria del país.

Les perseides neix de la voluntat dels seus realitzadors de donar forma a diferents experiències personals: “la incapacitat de tenir una relació honesta amb la figura del pare i l’alienació en els espais familiars durant l’estiu formen part de les nostres vides. En aquests pobles s’explicaven episodis de la Guerra Civil de forma desdibuixada, com si fossin llegendes o històries de terror. Les noves generacions ja no tenen l’oportunitat de parlar d’aquest tema amb els seus avis. La Història és llegida, doncs, com a ficció, com a somni, com a conte de fantasmes”.

Abans de la pel·lícula es projectarà el curt Xiao Qiang, primer somni, de Xisi Sofia Ye Chen (Catalunya, 2020).

Els dos films estan inclosos en la 8a edició del projecte Conegudes (també) a casa, el programa intinerant de la 28a Mostra internacional de films de dones de Barcelona, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Fundació SGAE.

Programada amb l´Oficina Tècnica d’Igualtat de Gènere i LGTBI de l’Ajuntament de Vic i DRAC Màgic Cultura Audiovisual.

Quan?

Dimarts, 1 de desembre. 20 h.
Sala 2 de l’Atlàntida
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida.
Accedir a la venda 

 

AnteriorCrítica de ‘Lux Aeterna’
SegüentAquest divendres al cine…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.