Les il·lusions perdudes // Xavier Giannoli França-Bèlgica, 2021

Producció: Curiosa Films, Gaumont, France 3 Cinéma
Guió: Xavier Giannoli i Jacques Fieschi a partir de l’obra d’Honoré de Balzac
Fotografia: Christophe Beaucarne
Muntatge: Riwanon Le Beller i Cyril Nakache
Durada: 2 h 29 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català
Intèrprets: Benjamin Voisin, Cécile de France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan, Salomé Dewaels, Jeanne Balibar, André Marcon, Louis-Do de Lencquesaing

 

Sinopsi

Lucien de Rubempré (Benjamin Voisin) és un jove a la França del S. XIX amb el cap ple de pardals i d’il·lusions. Per acomplir les seves ambicions, deixa la seva província i prova sort a la gran capital. Allà es trobarà una sèrie de personatges i situacions que trenquen amb la imatge idealitzada que tenia sobre París, descobrint un món superficial basat en l’engany i el mercat.

Basada en la novel·la homònima d’Honoré de Balzac dins la seva sèrie La Comèdia Humana, aquesta és l’epopeia d’un heroi il·lús que madura en un món corrupte i extrem. Un film d’època amb una producció impecable i una narració que es desenvolupa a través de tota mena de personatges i situacions al llarg dels anys. Una història coral que s’endinsa en les vergonyes del París de fa dos-cents anys i que, alhora, destapa les dels nostres temps.

Xavier Giannoli

Director i guionista de cinema francès nascut el 1972. Compta amb una filmografia extensa i guardonada. Els anys noranta va dirigir cinc curtmetratges, dels quals L’interview (1998) fou el més reconegut, guanyant la Palma d’Or a millor curtmetratge a Cannes. Això li va permetre dirigir els seus primers llargmetratges: Les Corps impatients (2003) i Une aventure (2005). Amb Chanson d’amour (2006) aconsegueix ser nominat a Canes i als Cèsars. Les seves obres posteriors, À l’origine (2009), Superstar (2012), Madame Marguerite (2015), L’aparició (2018) i Les il·lusions perdudes, demostren que es tracta d’un excel·lent guionista dramàtic i un director versàtil i enginyós.

Quan?

Dimarts, 12 de març a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 8 de març als cinemes…
Següent‘Número 2’, David Foenkinos
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.