Fitxa tècnica

The Hours// Stephen Daldry, Estats Units-Regne Unit-França, 2002

Producció: Paramount Pictures, Miramax.
Guió: David Hare a partir de la novel·la de Michael Cunningham.
Música: Philip Glass.
Muntatge: Peter Boyle.
Durada: 1 h 50 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en castellà. Projecció en 35 mm.
Intèrprets: Nicole Kidman, Julianne Moore, Meryl Streep, Stephen Dillane.

Tres històries, tres dones, tres èpoques entrellaçades en el temps: Virginia Woolf (Nicole Kidman) estableix una lluita a contracorrent per tirar endavant la seva última novel·la. Trenta anys més tard, Laura (Julianne Moore) es veu sacsejada per la lectura del llibre de Woolf. En l’actualitat, Clarissa (Meryl Streep) és una versió en carn i ossos de la protagonista de Mrs. Dalloway, i es troba lidiant amb els mateixos reptes existencials que la seva contrapart literària.

Les hores ens presenta el delicat equilibri entre el benestar mental i les circumstàncies i construccions socials que s’imposen en la vida de l’individu, especialment quan es tracta de les dones, molt més sotmeses a la soledat fruit de l’escrutini i al judici de la societat. Un film que recuperem, a més, en una projecció en 35 mm.

Stephen Daldry

Dorset, Anglaterra, 1961. És un director, escenògraf i productor anglès que ha desenvolupat una àmplia carrera a teatre, cinema i televisió. Ha guanyat diversos premis Tony de Broadway, i ha estat nominat als Oscars com a millor director en tres ocasions: per Billy Elliot (2000), Les Hores (2002) i El lector (2008). El seu treball recent s’ha centrat en el món de les sèries (The Crown i Obi-Wan Kenobi).

Sessió oganitzada conjuntament amb Osonament dins dels actes amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre).

Quan?

Dimarts 4 d’octubre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorEls registres del català de la Terra Mitjana
SegüentSitges 2022 obre la caixa dels Trons
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.