María Alvarez // Argentina, 2017

Producció: Alvarez Diaz
Guió: María Alvarez
Fotografia: María Alvarez, Tirso Díaz
Muntatge: María Alvarez
Durada: 1 h 14 min.
Idioma: VO en castellà
Documental. Hi intervenen: Lucía Aguirre, Norma Barbaro, Estela Clavería, Paloma Diez-Picazo, Chelo Plaza Dominguez, Leopoldina Novoa.

 

Sinopsi

Las cinéphilas són dones jubilades d’Espanya, Argentina i Uruguai que van al cinema cada dia. Com un degoter, la ficció es va endinsant en les seves vides i deixa una empremta en la seva memòria.

Un film ple de saviesa i intel·ligència que, amb encert, posa al centre de tot el relat a les seves dones protagonistes. A través de la seva mirada,  el documental esdevé una carta d’amor al cinema i a una forma concreta de viure’l. Dones que viuen separades geogràficament, però que semblen enllaçades per una mateixa passió, i a qui la realitzadora argentina ha volgut retre un homenatge: “tots ens hem trobat amb aquestes dones en algun moment, jo he decidit donar-los veu. En el fons, cada una d’elles és una cara d’un únic personatge: el meu propi futur”.

María Alvarez 

Nascuda a Buenos Aires, va estudiar guió i direcció cinematogràfica. El 2002 va treballar com a assistent de direcció d’Imaging Argentina de Christopher Hampton. S’inicia com a realitzadora amb la sèrie de docuficció El Banco (2010). El 2016 va escriure la premiada obra de teatre Quémese antes de leerse. Amb el seu debut, Las cinéphilas, inicia una trilogia sobre el pas del temps i l’art que continuaria amb El tiempo perdido (2020) i Las cercanas (2021).

Sessió organitzada amb el Consell Consultiu de la Gent Gran d’Osona. 

Quan?

Dimarts, 3 d’octubre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica + Roda de Premsa de “Moscas”, d’Aritz Moreno. Festival de Sitges 2023
SegüentAquesta castanyada als cinemes…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.