Fitxa tècnica

Largo viaje hacia la noche // Gan Bi, Xina – França, 2019

Producció: CG Cinéma, Dangmai Films, Huace Pictures
Guió: Gan Bi
Música: Chih-Yuan Hsu i Giong Lim.
Muntatge: Yanan Qin
Durada: 2 h 18 min.
Intèrprets: Wei Tang, Jue Huang, Sylvia Chang, Hong-Chi Lee, Yongzhong Chen, Feiyang Luo, Chloe Maayan, Chun-hao Tuan, Xi Qi, Ming Dao.

 

Sinopsi

Luo Hongwu (Jue Huang) és un home que retorna a Kaili, la ciutat natal de la qual en va marxar dotze anys enrere. El motiu d’aquest retorn és el record d’una seductora i enigmàtica dona (Wei Tang) de qui va estar enamorat i que no ha estat capaç d’oblidar. Determinat a retrobar-la, Hongwu emprèn una recerca en la qual s’entrellacen passat i present, realitat i somni.

Després de Kaili Blue, la seva sorprenent òpera prima, el realitzador xinès Gan Bi redobla la seva aposta en la construcció d’un univers barroc i personalíssim, una introspecció profunda sobre la dicotomia entre el somni i el record. Propera al Noir i fent ús de tots els elements tècnics imaginables, Largo camino hacia la noche trenca més d’una frontera i esdevé més que una pel·lícula, una autèntica experiència cinematogràfica que cal viure en una pantalla gran.

Gan Bi

Nascut el 1989 a Kalii, a la província xinesa de Guizhou. Director, guionista de cinema, poeta i fotògraf, aquest jove polifacètic té la clara voluntat de revolucionar el cinema i explotar totes les possibilitats que ofereix el format audiovisual. El 2010 va rodar el curt South i, dos anys després, Diamond Sutra. L’èxit d’aquests treballs li va permetre rodar el seu primer i multipremiat llargmetratge, Kaili Blues (2015). Largo viaje hacia la noche (2018) és la seva segona i ambiciosa pel·lícula.

Quan?

Dimarts, 7 de gener. 21.30 h.
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

Anterior“Foodie Love”, gastronomia y amor s’uneixen a HBO
SegüentGuanyadors globus d’or 2020
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.