Fitxa tècnica

La ruleta de la fortuna i la fantasia // Ryûsuke Hamaguchi, Japó, 2021

Producció: Fictive, NEOPA. Guió: Ryusuke Hamaguchi
Guió: Ryusuke Hamaguchi
Música:
Muntatge:
Durada: 2 h
Intèrprets: Kotone Furukawa, Ayumu Nakajima, Hyunri, Kiyohiko Shibukawa, Katsuki Mori, Shouma Kai, Fusako Urabe

Sinopsi

Dividida en tres actes, La ruleta de la fortuna i la fantasia ens presenta un repertori de personatges femenins que dibuixen tres històries fruit de les seves eleccions, els seus anhels i també els seus errors. Totes tenen punts en comú i també les seves desviacions: un triangle d’amor inesperat, una trampa de seducció que no surt tant bé com s’esperava i un retrobament que acaba convertint-se en un malentès.

Estem davant d’una pel·lícula amb la marca del seu realitzador, Ryûsuke Hamaguchi: senzillesa formal, escenes naturalistes però amb una forta presència de la càmera i un treball acurat en la direcció d’intèrprets. L’atzar suposa una peça fonamental en l’esdevenir dels tres relats, que es couen a foc lent, amb elegància i senzillesa, tot convidant l’espectador a aturar-se, observar i fascinar-se per allò que la vida (com el cinema) té de fantàstic i únic.

Ryûsuke Hamaguchi 

Nascut a Kanagawa, Japó, el 1978. Admirador confés de John Cassavetes, va treballar en publicitat i en la realització de documentals abans de fer el seu salt professional al cinema. Va fer el salt al panorama cinematogràfic internacional al 2015 amb Happy Hour, una pel·lícula sorgida arran d’un taller d’improvització amb actors no professionals. Des de llavors ha continuat aportant títols que ja són habituals a les cites de festivals de cinema internacionals com Asako I & II (2018), aquesta Ruleta de la fortuna i la fantasia o la més recent Drive my car (2021).

Quan?

Dimarts, 24 de maig. 20 h.
Idioma: VO en japonès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 20 de maig al cinema…
Següent“No en cap altre lloc”, Marta R. Gustems i Maiol de Gràcia
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.