Verdens verste menneske // Joachim Trier Noruega- França-Suècia, 2021

Producció: Oslo Pictures, MK2 Productions, Film i Väst
Guió: Eskil Vogt i Joachim Trier
Fotografia: Kasper Tuxen
Música: Ola Fløttum
Muntatge: Olivier Bugge Coutté
Durada: 2 h 8 min.
Idioma: VO en norueg amb subtítols en català
Intèrprets: Renate Reinsve, Anders Danielsen

Sinopsi

La pel·lícula segueix en tot moment la trajectòria vital i professional al llarg de diversos anys de la Julie (Renate Reinsve), una noia d’Oslo que no sap massa què fer amb la seva vida. Una mica com tothom, oi? La Julie canvia constantment de carrera i de feina a la recerca d’aquella espurna de novetat i creativitat que la reenganxi als ritmes dels temps moderns, mentre la seva parella, Aksel (Anders Danielsen Lie), bastant més gran que ella i amb una carrera ja consolidada, la pressiona perquè s’estabilitzi.

És Julie el retrat egoista d’una generació sense rumb que només pensa a satisfer els seus desitjos personals, atrapats en la immediatesa? És ella la pitjor persona del món? El director Joachim Trier, un vell conegut de Cineclub Vic, deixa que sigui l’espectador qui faci la sentència final mentre observem les anades i vingudes de la seva protagonista. La pel·lícula va fer rècord d’espectador a Noruega en la seva estrena i va aconseguir la nominació a dos Oscars: millor guió i millor llargmetratge internacional.

Joachim Trier

Nascut a Copenhaguen  el 1974, és un director noruec conegut per la seva trilogia d’Oslo composta pels llargmetratges Reprise (2006), Oslo, 31 d’agost (2011) i aquesta La pitjor persona del món. També ha dirigit els films El amor es más fuerte que las bombas (2015), Thelma (2017) i el documental Den andre Munch (2018).

Quan?

Dimarts 28 de març a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorPRESENTACIÓ. Les nostres mares
Següent“Set”, Amélie Nothomb
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.