Fitxa tècnica

La noia sense mans // Sebastien Laudenbach, França, 2016

Producció: Les Films Sauvages, Les Films Palléas
Guió: Sébastien Laudenbach, a partir de l´obra dels germans Grimm
Música: Oliver Mellano
Muntatge:
Durada: 1 h 16 min
Intèrprets: Animació

L’adaptació cinematogràfica d’un conte poc conegut recollit pels germans Grimm es converteix en una pel·lícula protagonitzada per un personatge femení arquetípic, sotmès als dilemes vitals de fer-se gran, i que haurà de superar obstacles interposats pels personatges masculins.

Al llarg del relat la jove protagonista aprèn a ser autònoma, a emancipar-se i a reaccionar a les diverses situacions que s’anirà trobant. Aquesta cinta presenta, a través d’una estètica molt poètica, un argument que podria ser titllat de políticament incorrecte. El que en realitat planteja la pel·lícula, igual que la rondalla d’on procedeix, és una qüestió simbòlica interessant: sense mans no és possible conduir el timó de la pròpia existència. Se’n sortirà la noia?

Sebastien Laudenbach 

Cineasta i il·lustrador (1973, Arras), estudia a l´École Nationale des Arts Decoratifs (EnsAd) a París, i hi continua vinculat ensenyant com a professor. Després d´especialitzar- se en la realització de curtmetratges d´animació i altres peces de format breu (tràilers de pel·lícules, videopoesia) treballa durant molts anys en La jove sense mans, el seu primer llargmetratge, un treball entre el dibuix i el teatre d´ombres. Pel·lícula programada en col·laboració amb el Casino de Vic i el Festival Flic dins dels actes del Festival Flic a Vic.

Quan?

Dimarts, 13 d’octubre. 21.30 h.
Sala 2 de l’Atlàntida.
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida.

 

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentLes campanyes publicitàries més sonades de les sèries
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.