Fitxa tècnica

The Miseducation of Cameron Post// Desiree Akhavan, Regne Unit-EUA, 2018

Guió: Desiree Akhavan i Cecilia Frugiuele a partir de la novel·la d’Emily M. Danforth.
Fotografia: Ashley Connor.
Música: Julian Wass.
Muntatge: Sara Shaw.
Durada: 1 h 31 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: Chloë Grace Moretz, Steven Hauck, Quinn Shephard, Kerry Butler, Dalton Harrod.

El 1993, l’adolescent Cameron Post (Chloë Grace Moretz) manté una relació homosexual amb Coley Taylor (Quinn Shephard). La seva família, en assabentar-se d’aquest fet, vol enviar-la a un centre de reconversió per a nois i noies gais a petició de la seva tieta, una fervent devota cristiana. Allà, la Cameron iniciarà el seu suposat guariment, convivint amb altres joves que es troben en la seva mateixa situació.

La pel·lícula mostra com l’amistat i l’intercanvi d’experiències permet l’empoderament i l’escepticisme dels joves vers uns mètodes basats en el prejudici i sense cap fonament científic. Un relat de missatge potent que es recolza en una aposta visual senzilla, però contundent, i que va tenir la seva estrena al Festival de Sundance al 2018.

Desiree Akhavan

1984, Nova York. Directora, productora, guionista i actriu d’origen iranià. Va debutar amb el film Appropriate Behavior (2014), amb què va guanyar un premi al Festival de Sundance. Posteriorment, ha dirigit el llarg La (des)educació de Cameron Post i diversos treballs en sèries de televisió, entre els quals destaca The Bisexual (2018), que ella mateixa ha creat, escrit i interpretat.

Programada en el marc de la XIX Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, organitzada per la Direcció General d’Afers Religiosos i l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic.

Quan?

Dimarts 15 de novembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorEl principi de Peter II: intermitències i penúries al 41è TerrorMolins
SegüentEl principi de Peter III: intermitències i penúries al 41è TerrorMolins
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.