Fitxa tècnica

Producció: Eaves Movie Ranch, Warner Bros
Guió: John Crawford, Edmund Penney
Música: Jerry Goldsmith
Muntatge: Lou Lombardo i Frank Santillo.
Durada: 2 h
Intèrprets: Jason Robards, Stella Stevens, David Warner, Strother Martin

 

 

Sinopsi

Cable Hogue (Jason Robbards) és un buscador d’or a qui els seus companys abandonen al mig del desert. Quan està a punt de morir descobreix una deu d’aigua, inici de la seva fortuna.

Els problemes que Sam Peckinpah arrossegava amb les productores va condicionar la realització de la pel·lícula, ja que la Warner va imposar que no podia haver-hi violència. Això va fer que Peckinpah li donés un to còmic i un lirisme molt accentuat. Els seus personatges no realitzen cap acte heroic i transmeten el crepuscle d’una forma de vida que anava desapareixen davant de la industrialització. Amb el pas del anys ha anat engrandint el seu ressò i avui està considerada una de les millors obres de la seva filmografia. I per estar a l´alçada, la projectarem en el millor format possible, amb una còpia nova en 35 mm.

Sam Peckimpah

Nascut a Fresno (Califòrnia) l’any 1925. Va debutar com a director amb Compañeros mortales (1961) i amb la seva segona pel·lícula, Duelo en la Alta Sierra (1962) va recollir un gran reconeixement. Amb Mayor Dundee (1965) va iniciar una turbulenta relació amb les productores. De la seva filmografia destaquen títols com Grupo salvaje (1969), Junior Bonner (1972), Quiero la cabeza de Alfredo García (1974) o La cruz de Hierro (1977). Va morir a Inglewood (Califòrnia) el 1984.

Quan?

Dimarts, 12 de febrer. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

Anterior‘Cartas de las heroínas’, Ovidi
SegüentPorra dels Oscars 2019
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.