Fitxa tècnica

Josep // Aurel, França, Espanya, Bèlgica, 2020

Producció: Les Films d´Ici Méditerranée, Imagic Telecom, Les Films du Poisson Rouge
Guió: Jean-Louis Milesi
Música: Sílvia Pérez Cruz
Muntatge: Thomas Belair
Durada: 71 min.
Intèrprets:

 

Sinopsi

Febrer de 1939. Sobrepassat per la gran onada de republicans que fugen de la dictadura franquista, el govern francès opta per confinar-los en camps de concentració. En un d’aquests camps, dos homes inicien una amistat. Un d’ells és Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco.

L’artista Aurel ha traslladat tot el seu bagatge com a il·lustrador, dibuixant i retratista polític en un sorprenent debut cinematogràfic. Josep va més enllà del subgènere del documental animat per oferir una obra complexa i ambiciosa en què la forma i el contingut van sempre de la mà. La pel·lícula ressegueix la vida de Bartolí utilitzant l’estil visual de l’artista i, fins i tot, incorporant els seus dibuixos dins de les escenes. Una pel·lícula sincera, colpidora i emotiva que reflexiona sobre l’art, la política i la història recent del nostre país.

Aurel

Nom artístic d’Aurélien Froment, dibuixant francès nascut el 1980. Va abandonar la universitat per treballar fent caricatures a la premsa i, poc després, va treballar al diari Hérault du jour, on realitzava els esbossos d’audiències en judicis a porta tancada. També ha fet tasques de dissenyador gràfic, ha editat novel·les gràfiques i ha presentat exposicions que l’han situat com un dels artistes més importants dels últims anys. La seva incursió al cinema va començar el 2011 amb el curt Octobre Noir i ha captivat a tothom amb el seu primer llargmetratge: Josep.

Quan?

Dimarts, 26 de gener. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida
Accedeix a la venda 

 

AnteriorCINECLUB XIC. Secret Superstar
Següent“El futur no és el que era”, Joan Mayans
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.