Fitxa tècnica

It’s a Summer Film! // Soushi Matsumoto, Japó, 2021

Producció: Pipeline
Guió: Sôshi Masumoto i Naoyuki Miura
Música:
Muntatge: Ken’ichi Hirai
Durada: 1 h 37 min
Intèrprets: Marika Ito, Daichi Kaneko, Yumi Kawai, Kirara Inori.

 

Barefoot (descalça) és una noia que adora les pel·lícules japoneses d’època, però al cineclub de l’institut prefereixen les comèdies romàntiques. Per això decideix reunir el seu propi equip i participar en el festival escolar amb una pel·lícula de samurais, protagonitzada per un noi molt especial que acaba de conèixer. En aquesta aventura s’hi posarà en joc el cinema, tal com el coneixem.

Video Killed the Radio Star, i les comèdies romàntiques volen matar el cinema de samurais. La protagonista d’aquest deliciós Coming of Age intentarà impedir aquesta pel·lícula de cine dins del cine, que no amaga la sornegueria d´utilitzar, precisament, l’estructura i clixés de les comèdies romàntiques juvenils. La seva capacitat de seduir al públic es completa amb elements de fantasia i una mirada crítica i d´alerta cap a la supervivència del cinema. Lluminosa com un dia de juliol quan se celebra el Festival Nits de cinema oriental, es va emportar el Premi de la crítica del certamen per majoria absoluta.

Soushi Matsumoto

Aquest jove director japonès va debutar a la televisió del seu país escrivint i dirigint episodis de sèries costumistes com Bokura no Jidai. Va debutar en el camp del llargmetratge amb It’s a Summer Film!, una pel·lícula convertida en objecte de culte immediat pel tractament del mitjà cinematogràfic entre els joves i el seu retrat optimista d’una generació. Aquest any ha estrenat el seu segon llarg, Around the table, i està treballant en la sèrie Omimi ni aimashitara.

 

Quan?

Dimarts, 21 de juny. 20 h.
Idioma
: VO en japonès amb subtítols en català.
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“La llista de les coses impossibles”, Laura Gonzalvo
SegüentFestival Cinema a la Fresca de Manlleu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.