Frida // Julie Taymor Estats Units, 2002

Producció: Miramax.
Guió: Clancy Sigal, Diane Lake, Gregory Nava i Anna Thomas a partir del llibre de Hayden Herrera.
Fotografia: Rodrigo Prieto.
Música: Elliot Goldenthal.
Muntatge: Rodrigo Prieto.
Durada: 2 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català.
Intèrprets: Salma Hayek, Mía Maestro, Amelia Zapata, Alejandro Usigli, Diego Luna, Alfred Molina, Valeria Golino.

 

Sinopsi

Frida presenta la vida torturada i radical de la pintora surrealista mexicana Frida Kahlo (Salma Hayek). La pel·lícula se centra en els orígens dels seus problemes físics, que tindrien un pes fonamental en la seva obra, i també en la complexa relació amb el seu marit, el pintor muralista Diego Rivera (Alfred Molina), i amb el revolucionari rus Lev Trotski (Geoffrey Rush). Això sense deixar de banda altres embolics sentimentals, estètics i polítics que van tenir lloc durant la seva vida.

Basada en el llibre Frida: a Biography of Frida Kahlo, de l’escriptora nord-americana Hayden Herrera, aquest biopic esdevé un gran mosaic dels moments claus en la vida de Kahlo, mostrant tant la seva faceta artística com la dona que s’amagava darrere del mite. Frida va estar nominada als Oscars, al Bafta i als Globus d’or i va guanyar els Oscars a millor maquillatge i millor banda sonora original.

Julie Taymor

Massachusetts, 1952. Directora de teatre, òpera, musicals i cinema nascuda a. A la seva obra hi trobem una variada i estimulant llista de títols com Titus (1999), Frida, Across The Universe (2007), La tempesta (2010) i The Glorias (2020). Va guanyar dos premis Tony i ha aconseguit un gran reconeixement per la seva faceta operística.

Programada conjuntament amb Amics dels Museus d’Osona dins de la programació del cicle de conferències, cinema i dansa Dones pintores d’avui i d’ahir.

Quan?

Dimarts, 20 de febrer a les 20:00h
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46)
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorAquest divendres 16 de febrer als cinemes…
Següent‘Simbiosis’, Bruno Puelles
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.