Fitxa tècnica

Flee// Jonas Poher Rasmussen, Dinamarca-França-Noruega, 2021

Producció: Final Cut for Real, Sun Creature Studio, Vivement Lundi.
Guió: Jonas Poher Rasmussen, Amin Nawabi.
Direcció d’art: Jess Nicholls.
Música: Uno Helmersson.
Muntatge: Janus Billeskov Jansen.
Durada: 1 h 29 min.
Idioma: VO en danès i anglès amb subtítols en català.
Documental. Animació.

Amin, un exitós acadèmic danès, està a punt d’iniciar un nou capítol en la seva vida en casar-se amb el seu promès, Kasper. Però els fantasmes del turbulent passat d’Amin continuen perseguint-lo i no li serà fàcil deixar-los enrere.

Un refugiat afganès resident a Dinamarca va accedir a explicar la seva història personal al director Jonas Poher Rasmussen, amb la condició que no es revelés la seva identitat. Per aconseguir-ho, el director va decidir crear un documental en format animat. A més, l’estil d’animació, limitada i funcional, no només protegeix el seu protagonista, sinó que en potencia la seva història. Aquest peculiar acostament suavitza només en part la tragèdia del relat que s’està narrant. Una brutal i colpidora història que deixa una terrible empremta a mesura que la pel·lícula avança.

Jonas Poher Rasmussen

Cineasta nascut el 1981 a Dinamàrca. Va debutar amb els curts Easa 2002: A Journey to Vis (2003), Something About Halfdan (2006), The Day After (2009) i House of Glass (2010). Posteriorment, ha rodat els documentals Searching for Bill (2012) i What He Did (2015). La seva filmografia mostra una clara voluntat d’acostament a la realitat a través de la ruptura de les fronteres temàtiques i formals del cinema.

Sessió programada conjuntamamb el Festival Protesta dins dels actes de la 10a edició del Festival.

Quan?

Dimarts 18 d’octubre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior“Lladrucs a les estrelles”, Aniol Florensa
SegüentPalmarès Festival de Sitges 2022
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.