Terry Gilliam i Terry Jones // Regne unit, 1975

Producció: Python (Monty) Pictures, Michael White Productions
Guió: Monty Python (Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones i Michael Palin)
Fotografia: Terry Bedford
Muntatge: John Hackney
Durada: 1 h 31 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Projecció en 35 mm. Intèrprets: Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Gilliam, Terry Jones i Michael Palin, Connie Booth, Carol Cleveland, Neil Innes, John Young.

 

Sinopsi

El Rei Artur (Graham Chapman) recluta un grup de cavallers perquè l’acompanyin a trobar el Sant Grial. El viatge derivarà en una sèrie de catàstrofes i aventures còmiques en què s’enfrontaran a temibles enemics, criatures fantàstiques i a la seva pròpia estupidesa.

La segona pel·lícula del grup còmic Monty Python ens mostra un punt de vista esbojarrat de la clàssica llegenda del Rei Artur ple de personatges carismàtics, originals i peculiars. Un món medieval surrealista i còmic que va convertir-se en un film de culte amb escenes mítiques com la del Cavaller Negre, l’atac del conill assassí o els cavallers que diuen “Ni”. La recuperarem, de nou, amb una projecció en 35 mm.

Terry Jones i Terry Gilliam

Terry Jones (1942-2020) i Terry Gilliam (1940) van formar part de grup còmic Monty Python i van codirigir els films Els cavallers de la taula quadrada, La vida de Brian (1979) i El sentit de la vida (1983). La carrera posterior als Monty Python de Jones inclou els films Èric el viking (1989), El vent als salzes (1996), Absolutament tot (2015) i Boom Bust Boom (2015). Terry GIlliam compta amb filmografia personal i única amb títols com Brazil (1985), Les aventures del baró Munchausen (1988), El rei pescador (1991), Por i fàstic a Las Vegas (1998) o Teorema zero (2008). El seu últim treball ha estat L’home que va matar a Don Quixot (2018).

Sessió organitzada en col·laboració amb el MEV, Museu d’Art Medieval.

Quan?

Dimarts, 14 de noviembre a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘Les lleialtats’, Delphine de Vigan
SegüentJosep Vallverdú: 100 anys de literatura en llengua catalana
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.