Ruben Östlund // Estats Units-Suècia-Regne Unit-Alemanya, 2022

Producció: Imperative Entertainment, Plattform Produktion Film, Väst
Guió: Ruben Östlund
Fotografia: Fredrik Wenzel
Muntatge: Mikel Cee Karlsson i Ruben Östlund
Durada: 2 h 27 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Intèrprets: Thobias Thorwid, Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Dolly De Leon, Alicia Eriksson,.

 

Sinopsi

Un viatge en creuer és l’excusa per unir en un mateix espai tot un ventall de personatges que fan gala dels privilegis més exuberants, acompanyats d’una tripulació sotmesa a les seves capritxoses peticions. Però la nit en què té lloc el sopar del capità, s’acosta una terrible tempesta d’alta mar que acabarà capgirant els rols de tots els viatgers a bord.

El cinema de Ruben Östlund acostuma a treure a la llum les veritats incòmodes d’una societat occidental hipòcrita i superficial. Si Força Major qüestionava la figura tradicional del pare de família i The Square atacava les contradiccions del món de l’art, aquest Triangle de la tristesa, la seva darrera pel·lícula i guanyadora de la Palma d’Or al Festival de Cannes, posa el focus en la vida luxosa y allunyada de la realitat dels més rics. La pel·lícula és una sàtira ferotge, a estones escatològica, que combina la comèdia amb situacions desesperants. Un viatge a les profunditats de la mediocritat humana.

Ruben Östlund

Nascut a Styrsö, Suècia, el 1974. Va estudiar cinema a l’acadèmia de Göteborg. Va començar a guanyar fama amb diferents curtmetratges i de seguida va fer el salt al llargmetratge, guanyant diversos premis en festivals internacionals. Amb Força Major (2014) va assolir el reconeixement definitiu, que confirmaria amb The Square (2017).

Quan?

Dimarts, 9 de gener a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

AnteriorCrítica d’ ‘El Chico y la Garza’, de Hayao Miyazaki. Festival de Sitges 2023
Següent‘El dia que el món va fer un pet com un aglà’, Pere Gorgoll
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.