Fitxa tècnica

Producció: Aircraft Pictures, Cartoon Saloon
Guió: Anita Doron i Deborah Ellis a partir de la novel·la de Deborah Ellis
Música: Jeff i Mychael Danna
Muntatge: Darragh Byrne
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets: Animació

 

 

Sinopsi

Pavana és una noia anys que viu a la capital d’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. Quan detenen el seu pare, els membres de la família es queden sense recursos i, com que les dones tenen prohibit guanyar diners, decideixen convertir a Pavana en un noi perquè pugui treballar.

Basada en el llibre de Deborah Ellis, El pan de la guerra relata l’extrema duresa de ser dona en un país talibà. Només l´instint de superació i la imaginació salvaran a la nena protagonista, i per això la pel·lícula combina amb sentit i sensibilitat el realisme social de l’Afganistan (misogínia, patriotisme extrem, guerra permanent…) amb el realisme màgic, a través dels contes que explica Pavana al seu germà petit. A la seva qualitat narrativa cal afegir-hi l´expressivitat i paleta de colors de la seva animació, que atorga encara més força i valentia a aquesta gran mostra de cinema denúncia.

Nora Twomey

Aquesta animadora, productora i guionista irlandesa de 47 anys és sòcia de l’estudi d’animació Cartoon Saloon. Abans de debutar en la direcció cinematogràfica treballava d’actriu de doblatge. Després de rodar dos curts, el 2009 va codirigir El secreto del libro de Kells i el 2014 va participat en la producció artística de La cançó del mar. Actualment treballa en el seu nou film, My Father´s Dragon.

Quan?

Dimarts, 05 de març. 21:30 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentFestivals Negres
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.