Le Plaisir // Max Ophüls França, 1952

Guió: Jacques Natanson i Max Ophüls a partir dels contes de Guy de Maupassant.
Fotografia: Philippe Agostini i Christian Matras.
Música: Joe Hajos
Muntatge: Léonide Azar
Durada: 1 h 40 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català
Intèrprets: Claude Dauphin, Gaby Morlay, Madeleine Renaud, Ginette Leclerc.

Sinopsi

Adaptació de tres relats de Guy de Maupassant, on diverses persones exploren les diferents cares del plaer: un home oculta la seva identitat sota una màscara per mantenir el seu estatus, la madame d’una casa de cites fa un viatge per assistir a una comunió i un pintor sedueix una jove per convertir-la en la seva musa.

Max Ophüls mostra a través de les tres històries com els instints més baixos de l’ésser humà el poden portar fins a oblidar allò que els fa feliços. Sota l’elegància i la tendència al barroquisme habitual del realitzador, i amb un ús particular de la ironia per il·lustrar la tragèdia, El plaer esdevé una obra cinematogràfica única, que compta amb un gran treball tècnic i una posada en escena tan espectacular com efectiva. Tot un clàssic que recuperem setanta anys després de la seva estrena gràcies al projecte Filmoxarxa

Max Öphuls

Va nèixer a  Alemanya el 1902 i va iniciar-se en el món de l’espectacle com a director i actor teatral. Posteriorment, va fer el salt al cinema i el 1931 va dirigir el seu primer curt. El seu treball més aclamat en l’època seria Amoríos (1933). Amb l’ascens dels nazis, s’exilia a França i posteriorment es trasllada a Suissa, Itàlia i els Estats Units, on dirigiria Carta a una desconeguda (1948) i Ànimes despullades (1949). Va tornar a Europa el 1950, quan va rodar La Ronda, a la qual seguirien La Madame de… (1953) i Lola Montes (1955). Va morir a  Hamburg al 1957.

Quan?

Dimarts 2 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat