Le Plaisir // Max Ophüls França, 1952

Guió: Jacques Natanson i Max Ophüls a partir dels contes de Guy de Maupassant.
Fotografia: Philippe Agostini i Christian Matras.
Música: Joe Hajos
Muntatge: Léonide Azar
Durada: 1 h 40 min.
Idioma: VO en francès amb subtítols en català
Intèrprets: Claude Dauphin, Gaby Morlay, Madeleine Renaud, Ginette Leclerc.

Sinopsi

Adaptació de tres relats de Guy de Maupassant, on diverses persones exploren les diferents cares del plaer: un home oculta la seva identitat sota una màscara per mantenir el seu estatus, la madame d’una casa de cites fa un viatge per assistir a una comunió i un pintor sedueix una jove per convertir-la en la seva musa.

Max Ophüls mostra a través de les tres històries com els instints més baixos de l’ésser humà el poden portar fins a oblidar allò que els fa feliços. Sota l’elegància i la tendència al barroquisme habitual del realitzador, i amb un ús particular de la ironia per il·lustrar la tragèdia, El plaer esdevé una obra cinematogràfica única, que compta amb un gran treball tècnic i una posada en escena tan espectacular com efectiva. Tot un clàssic que recuperem setanta anys després de la seva estrena gràcies al projecte Filmoxarxa

Max Öphuls

Va nèixer a  Alemanya el 1902 i va iniciar-se en el món de l’espectacle com a director i actor teatral. Posteriorment, va fer el salt al cinema i el 1931 va dirigir el seu primer curt. El seu treball més aclamat en l’època seria Amoríos (1933). Amb l’ascens dels nazis, s’exilia a França i posteriorment es trasllada a Suissa, Itàlia i els Estats Units, on dirigiria Carta a una desconeguda (1948) i Ànimes despullades (1949). Va tornar a Europa el 1950, quan va rodar La Ronda, a la qual seguirien La Madame de… (1953) i Lola Montes (1955). Va morir a  Hamburg al 1957.

Quan?

Dimarts 2 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 28 d’abril als cinemes…
SegüentCrítica de “Suzume”
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.