Fitxa tècnica

El crepúsculo de los dioses // Billy Wilder, Estats Units, 1950

Producció: Paramount Pictures
Guió: Charles Brackett, Billy Wilder, D.M. Marshman Jr
Música: Franz Waxman
Muntatge:
Durada: 1 h 50 min
Intèrprets: William Holden, Gloria Swanson, Erich von Stroheim, Nancy Olson, Lloyd Gough

 

Sinopsi

Fugint dels seus creditors, Joe Gillis (William Holden) un jove i mediocre escriptor ofegat de deutes, es refugia casualment a la mansió de Norma Desmond (Gloria Swanson), una antiga estrella del cinema mut qui viu acompanyada únicament del seu fidel criat Max (Erich von Stroheim). A partir d’aquest moment, l’actriu pretén que Gillis corregeixi un guió que ella ha escrit i que significarà el seu retorn al cinema.

El mestre Billy Wilder coescriu i dirigeix aquest film grandiós, que parla del cinema des de dins el cinema, a través d’una hibridació de gèneres on apareixen elements propis del thriller, el drama, i la comèdia negra. Guanyadora de tres premis Oscar i quatre Globus d’or, ha esdevingut un film icònic que retrata, amb una combinació de passió i crueltat, el joc de Hollywood. La recuperem en el seu 70 aniversari, una oportunitat única per tornar a gaudir-la en pantalla gran.

Billy Wilder

Guionista i realitzador de cinema, nascut el 1906 a Sucha (Polònia). A partir de 1929, comença a treballar com a guionista per a la UFA, on entra en contacte amb grans realitzadors del moment. Amb l’ascens del nazisme, emigra als Estats Units i comença a treballar com a guionista i, més endavant, com a realitzador. S’acaba convertint en un dels mestres indiscutibles del cinema clàssic amb films  com Perdición (1944), Sabrina (1954), Con faldas y a lo loco (1959), El apartamento (1960). Va morir el 2002 a Los Angeles.

Quan?

Dimarts, 16 de febrer. 20h, a L’Atlàntida
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida
Accediu a la venda

AnteriorAquest divendres al cine…
Següent“Todo lo que no puedo decir” o com sacsejar-te amb els tabús més habituals
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.