Fitxa tècnica

Producció: EMI Films, Universal Pictures See
Guió: Deric Washburn
Música: Stanley Myers
Muntatge: Peter Zinner
Durada: 3 h
Intèrprets: Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep

 

 

Sinopsi

El poble de Clairton viu de la industria de l’acer, que dóna feina a moltes famílies. Tres companys de treball són reclutats per anar al Vietnam, l’any 1967. Un d’ells es casa just abans de marxar. La comunitat celebra la boda, i fa una gran festa de comiat. L’endemà, el grup d’amics surt a caçar el cérvol, qui sap si per última vegada.

El cazador és molt més que un film de guerra. El poder de l’amistat, els enigmes de l’amor, o el ritus sagrat de la cacera, configuren la relació dels joves protagonistes, que arriscaran la vida pel seu país en un conflicte absurd. El guió s’estructura en tres parts: comiat a Clairton, l’infern de Vietnam i el retorn a casa. Entre les escenes bèl·liques, destaquem la seqüència de la ruleta russa, un joc cruel a vida o mort d’una tensió emotiva brutal. Robert De Niro, Christopher Walken i John Savage ofereixen una interpretació memorable en els papers principals. Un film excepcional que projectarem en una còpia nova en 35 mm.

Michael Cimino

Va néixer a Nova York, l’any 1939. Acabats els estudis universitaris a Yale, comença a treballar en publicitat i escriu guions de cinema. Debuta com a director amb el thriller Un botín de 500.000 dólares (1974). L’èxit de taquilla li permet dirigir El cazador, que obté 5 Oscars. Després emprèn la superproducció La puerta del cielo (1980). El fracàs econòmic del film i les males crítiques marcaran el declivi de la seva carrera. Va morir a Beverly Hills el 2016.

Quan?

Dimarts, 2 d’abril. 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

Anterior‘Respira’, un conte per trobar la calma
SegüentCINECLUB VIC. Katalin Varga
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.