Fitxa tècnica

Producció: EMI Films, Universal Pictures See
Guió: Deric Washburn
Música: Stanley Myers
Muntatge: Peter Zinner
Durada: 3 h
Intèrprets: Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep

 

 

Sinopsi

El poble de Clairton viu de la industria de l’acer, que dóna feina a moltes famílies. Tres companys de treball són reclutats per anar al Vietnam, l’any 1967. Un d’ells es casa just abans de marxar. La comunitat celebra la boda, i fa una gran festa de comiat. L’endemà, el grup d’amics surt a caçar el cérvol, qui sap si per última vegada.

El cazador és molt més que un film de guerra. El poder de l’amistat, els enigmes de l’amor, o el ritus sagrat de la cacera, configuren la relació dels joves protagonistes, que arriscaran la vida pel seu país en un conflicte absurd. El guió s’estructura en tres parts: comiat a Clairton, l’infern de Vietnam i el retorn a casa. Entre les escenes bèl·liques, destaquem la seqüència de la ruleta russa, un joc cruel a vida o mort d’una tensió emotiva brutal. Robert De Niro, Christopher Walken i John Savage ofereixen una interpretació memorable en els papers principals. Un film excepcional que projectarem en una còpia nova en 35 mm.

Michael Cimino

Va néixer a Nova York, l’any 1939. Acabats els estudis universitaris a Yale, comença a treballar en publicitat i escriu guions de cinema. Debuta com a director amb el thriller Un botín de 500.000 dólares (1974). L’èxit de taquilla li permet dirigir El cazador, que obté 5 Oscars. Després emprèn la superproducció La puerta del cielo (1980). El fracàs econòmic del film i les males crítiques marcaran el declivi de la seva carrera. Va morir a Beverly Hills el 2016.

Quan?

Dimarts, 2 d’abril. 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic