El agua// Elena López Riera Espanya, 2022

Producció: Alina Film, Les Films du Worso, Suica Films
Guió: Philippe Azoury i Elena López Riera.
Fotografia: Giuseppe Truppi
Muntatge: Raphaël Lefèvre
Durada: 1 h 44 min.
Idioma: Versió original en castellà
Intèrprets: Luna Pamiés, Bárbara Lennie, Nieve de Medina, Alberto Olmo.

 

Sinopsi

És estiu en un petit poble al sud-est del país. Una tempesta amenaça amb tornar a desbordar el riu. Una vella creença afirma que algunes dones estan predestinades a desaparèixer amb cada nova inundació perquè “tenen l’aigua a dins”.

El debut en el llargmetratge d’Elena López Riera va tenir una molt bona acollida a la quinzena de realitzadors del Festival de Canes. Estem davant d’n relat suggerent i suggeridor sobre dones i els mites de la terra (i de l’aigua). Tres dones connectades entre elles i amb el seu entorn proper, envoltades del misticisme propi de la tradició i dels relats orals, que encara avui, continua impregnant la manera en què les noves generacions s’enfronten a la vida.

Elena López Riera

Nascuda a Oriola el 1982, és doctora en Comunicación Audiovisual i cineasta, amb una reconeguda trajectòria en el món del curtmetratge. Els seus curts Pueblo (2015), Las Visceras (2016), Los que desean (2018) han tingut presència a diversos festivals nacionals i internacionals. També forma part del col·lectiu d’experimentació audiovisual lacasinegra, que centra el seu treball a l’entorn d’els límits de la no-ficciói la memòria. Ha treballat com a programadora pels Festivals de Sevilla, Belfort i Visions du Réel. El agua és el seu primer llargmetratge.

Quan?

Dimarts 16 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 12 de maig als cinemes…
Següent“Aterratge”, d’Eva Piquer
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.