El agua// Elena López Riera Espanya, 2022

Producció: Alina Film, Les Films du Worso, Suica Films
Guió: Philippe Azoury i Elena López Riera.
Fotografia: Giuseppe Truppi
Muntatge: Raphaël Lefèvre
Durada: 1 h 44 min.
Idioma: Versió original en castellà
Intèrprets: Luna Pamiés, Bárbara Lennie, Nieve de Medina, Alberto Olmo.

 

Sinopsi

És estiu en un petit poble al sud-est del país. Una tempesta amenaça amb tornar a desbordar el riu. Una vella creença afirma que algunes dones estan predestinades a desaparèixer amb cada nova inundació perquè “tenen l’aigua a dins”.

El debut en el llargmetratge d’Elena López Riera va tenir una molt bona acollida a la quinzena de realitzadors del Festival de Canes. Estem davant d’n relat suggerent i suggeridor sobre dones i els mites de la terra (i de l’aigua). Tres dones connectades entre elles i amb el seu entorn proper, envoltades del misticisme propi de la tradició i dels relats orals, que encara avui, continua impregnant la manera en què les noves generacions s’enfronten a la vida.

Elena López Riera

Nascuda a Oriola el 1982, és doctora en Comunicación Audiovisual i cineasta, amb una reconeguda trajectòria en el món del curtmetratge. Els seus curts Pueblo (2015), Las Visceras (2016), Los que desean (2018) han tingut presència a diversos festivals nacionals i internacionals. També forma part del col·lectiu d’experimentació audiovisual lacasinegra, que centra el seu treball a l’entorn d’els límits de la no-ficciói la memòria. Ha treballat com a programadora pels Festivals de Sevilla, Belfort i Visions du Réel. El agua és el seu primer llargmetratge.

Quan?

Dimarts 16 de maig a les 20:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat