Fitxa técnica

Donkeyote // Chico Pereira, Alemanya-Espanya, 2017

Producció: Sutor Kolonko, SDI Productions, Opa Films
Guió: Gabriel Molera, Chico Pereira, Manuel Pereira
Música:
Muntatge: Nick Gibbon
Durada: 1 h 26 min
Intèrprets: Manuel Molera Aparicio, Paca Molera Pereira, Mamen Gómez Heredia

En Manolo porta una vida tranquil·la al sud d’Espanya i té dues grans passions: el seu ase Gorrión i les llargues excursions per la natura. Amb setanta-tres anys, i malgrat els consells del seu metge, està decidit a viure la seva aventura més important: recórrer les 2.200 milles del Camí de les Llàgrimes, als Estats Units. L’artritis crònica d´en Manolo, la por d’en Gorrión a l’aigua o les dificultats per embarcar l’ase són només alguns dels obstacles que haurà de superar.

Al pot petit hi ha la bona confitura i la segona pel·lícula Chico Pereira ens fa viatjar del més petit, la vida quotidiana del nostre protagonista, fins al més gran, la conquesta de l’oest. En aquesta humana i enlluernadora Road Movie acompanyem a un particular Don Quixot en un viatge ple de xocs constants entre el món antic i el modern, entre la tradició i el progrés, entre la vida rural i la (in)civilització.

Chico Pereira

Nascut a Almadén (Ciudad Real) el 1979. Després de llicenciar-se en ciències ambientals, va traslladar-se a Escòcia on va estudiar cinema. El seu projecte de final de màster va ser el seu primer llargmetratge documental, el premiat El invierno de Pablo (2012). Actualment estudia un doctorat d’Antropologia Social i Etnografia a la Universitat de Santa Cruz (Califòrnia) centrat en pràctiques cinematogràfiques i ràdios comunitàries en zones rurals d’Espanya.

Quan?

Dimarts, 2 de febrer. 20.00 h
Sala 2 de l’Atlàntida
Accedeix a la venda

AnteriorAquest divendres al cinema…
SegüentLa història de la Heidi
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.