Fitxa tècnica

Producció: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), SLM Production Group
Guió: Dennis Potter
Música: Ralph Burns i Billy May
Muntatge: Richard Marks
Durada: 1 h 48 min
Intèrprets: Steve Martin, Bernadette Peters, Jessica Harper, Vernel Bagneris, John McMartin, John Karlen, Christopher Walken, Tommy Rall, Francis X. McCarthy

 

Sinopsi

Arthur Parker (Steve Martin) és un venedor de partitures musical casat amb la tímida Joan (Jessica Harper). Durant un dels seus viatges de feina coneix a Ellen (Bernardette Peters) amb qui inicia una relació amagant-li que està casat.

A partir de l’obra homònima de Dennis Potter (autor d’apreciables sèries televisives com El detectiu cantant i Pintallavis al coll) la pel·lícula transforma una història fulletonesca ambientada a la Gran depressió dels anys 30 en un fascinant musical. La combinació de cançons d’aquell període històric amb coreografies plenes d’imaginació i originalitat que homenatgen a Busby Berkeley o Fred Astaire, fan d’aquest insòlit musical una obra mestra del gènere que va guanyant adeptes amb el pas dels anys

Herbert Ross

Nascut a Nova York el 1927, va interessar-se des de petit pel teatre i, als 14 anys, ja treballava d’actor en una companyia itinerant. Després d’actuar a Broadway i fer de coreògraf amb l’American Ballet Theatre, a partir del 1954 combina la feina al cinema amb la direcció de musicals a Broadway. Finalment debuta com a director amb Adiós. Mr. Chips (1969). En la seva filmografia destaquen títols com Sueños de un seductor (1972), Funny Lady (1975), Paso decisivo (1977) i aquesta Dinero caído del cielo. Va morir a Nova York el 9 d’octubre del 2001.

Quan?

Dimarts, 23 de gener, a les 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

AnteriorDesprendimientos, l’última obra de Christian Lange
SegüentLa senda del perdedor, Charles Bukowski
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.