Fitxa tècnica

Diamantino // Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt, Portugal, 2018

Producció: Les Films du Bélie
Guió: Gabriel Abrantes, Daniel Schmidt.
Música: Ulysse Klotz, Adriana Holtz
Muntatge: Gabriel Abrantes, Raphaëlle Martin-Holger, Daniel Schmidt
Durada: 1 h 32 min.
Intèrprets: Carloto Cotta, Anabela Moreira, Filipe Vargas, Margarida Moreira

 

Sinopsi

Diamantino (Carloto Cotta) és el jugador de futbol més famós de la història. La seva fama i fortuna li permeten viure en la ingenuïtat, rodejat de luxes i apartat dels problemes que pateix la societat. Un dia, mentre navega amb el seu iot, queda molt impressionat per un encontre amb una pastera d’immigrants, i la bombolla idealitzada que l’envolta comença a esquerdar-se estrepitosament.

Els directors Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt ens proposen un viatge delirant, a través de l’humor i la ironia, en el qual es tracten problemàtiques tan actuals com la crisi dels refugiats, la deriva autoritària i xenòfoba dels estats i la banalitat de l’espectacle. Tot això a partir del suculent retrat de Diamantino, qui podria ser alter ego de Cristiano Ronaldo en una realitat alternativa no massa allunyada de la nostra.

Gabriel Abrantes i Daniel Schmidt

Nascut a Califòrnia el 1984, Gabriel Abrantes va estudiar a París i a Nova York. Va realitzar desenes de curts fins que va conicidir amb Daniel Schmidt (New Haven, 1984), amb qui va codirigir A History of Mutual Respect (2010). Tots dos van llençar-se al terreny del llargmetratge amb Palácios de Pena (2011) i Diamantino, guanyadora de la Setmana de la Crítica al Festival de Cannes. Daniel Schmidt també ha codirigit el film The Unity of All Things (2013) amb Alexander Carver.

Quan?

Dimarts, 17 de març. 21.30 h.
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

AnteriorQueda’t a casa i llegeix un llibre!
Següent“El problema de los tres cuerpos”, Cixin Liu
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.