Fitxa técnica

Clerks // Kevin Smith, EUA, 1994

Producció: View Askew Productions
Guió: Kevin Smith
Música:
Muntatge: Scott Mosier, Kevin Smith
Durada: 1 h 32
Intèrprets: Brian O’Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti, Lisa Spoonauer, Jason Mewes, Kevin Smith, Scott Mosier

Un nou clàssic de la comèdia nord-americana i opera prima de Kevin Smith. Després de ser acollida amb els braços oberts pel festival de Sundance, Clerks s’ha convertit en una joia de culte del cinema independent. Plena de diàlegs ràpids, dinàmics i sobretot divertits, és una obra clau de l’època del videoclub, i part de la seva acció passa dins d’un d’aquests pretèrits espais.

Kevin Smith

Nascut a Nova Jersey el 1970, és director, guionista i actor de cinema i escriptor de còmics. Va debutar al cinema amb Clerks, a la qual seguirien títols ambientats en el mateix univers com Mallrats (1995) Perseguint a l´Amy (1997), Dogma (1999) i Jay i Bob el Silenciós contraataquen (2001). També ha dirigit films que s´allunyen d´aquestes comèdies, com Red State (2011).

Sessió Llegir cinema que comptarà amb la presentació dels llibres El almanaque del vídeo, de Xavi Sánchez Pons, i Videopulp, de Domingo López. La presentació anirà a càrrec de Toni Ferron de la Llibreria Foster & Wallace

Quan?

Dimarts, 1 de març. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

Anterior“Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou”, M. Carme Junyent
SegüentAquest divendres 4 de març al cine…
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.