Fitxa tècnica

Producció: Ciné Tamaris, Arte France Cinéma
Guió: JR i Agnès Varda
Música: Matthieu Chedid
Muntatge: Maxime Pozzi-Garcia, Agnès Varda
Durada: 1 h 34 min.
Intèrprets:

 

 

Sinopsi

La veterana i prestigiosa cineasta Agnès Varda i el jove fotògraf i artista gràfic JR recorren la França rural en una furgoneta reconvertida en un fotomaton molt especial. L’objectiu és senzill: conèixer gent amb la qual intercanviar idees i històries, fotografiar aquestes persones i mostrar després les imatges a gran escala en llocs públics, per confrontar les reaccions que provoquen. La pel·lícula recull el resultat final d´aquest procés i què suposa per a Varda i JR, des d’un punt de vista personal, compartir aquesta singular i emotiva experiència.

Varda i JR construeixen un mapa humanitzat de persones anònimes que acaben definint els paisatges i espais on viuen. Sensible (que no sensiblera), melancòlica, divertida, reflexiva, Caras y lugares és una pel·lícula viva i commovedora, una peça d´art que ens torna la confiança en el cinema i la seva gent.

Agnès Varda

Nascuda el 1928 a Brussel·les és en una de les grans figures de la Nouvelle vague francesa i una pionera del cinema feminista més combatiu. La barreja de ficció i documental ha marcat gairebé tota la seva obra, on destaquen Cleo, de 5 a 7 (1961), La felicitat (1965) i Els espigoladors i les espigoladores (2000).

Programada conjuntament amb la UVic-UCC en el marc de l´activitat transversal Humanitats en transició.

Quan?

Dimarts, 6 de novembre. 21:30 h.
Idioma: VO en francès amb subtítols
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46

AnteriorCINEMA PARADITO. Història d’una crispeta
Següent
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.