Fitxa tècnica

Buñuel en el laberinto de las tortugas // Salvador Simó, Espanya, 2019

Producció: Sygnatia, The Glow, Submarine

Guió: Eligio R. Montero i Salvador Simó a partir de l’obra original de Fermín Solís.

Música: Arturo Cardelúsj

Muntatge: Jose Manuel Jiménez

Durada: 1 h 26 min

Intèrprets: Animació

Sinopsi

París 1930, Luis Buñuel veu com li tanquen les portes després de l’escàndol de la presentació de la primera pel·lícula feta conjuntament amb Salvador Dalí, La edad de oro. El seu amic, Ramón Acín, compra una butlleta de loteria amb la promesa que, si surt premiada, finançarà el seu pròxim projecte.

Buñuel en el laberinto de las tortugas és el relat històric i vital del rodatge del tercer treball de Luis Buñuel, el documental surrealista Las Hurdes (1933). A més de ser un exemple més d’aquest gènere tan estimulant de cine dins del cine, esdevé un artefacte multilingüístic únic en tant que utilitza l’animació per adaptar el còmic del mateix títol. El magistral treball del català Salvador Simó utilitza una animació senzilla però perfectament cuidada per oferir un retrat complex del cineasta enfrontat a la seva obra.

Salvador Simó

Nascut a Badalona el 1968, té una gran trajectòria internacional en departaments d’animació i d’efectes visuals. Ha treballat als estudis Disney de Paris, a Los Angeles i ha participat en pel·lícules com Las crónicas de Narnia: El príncipe Caspian (2008), El hombre lobo (2008), El libro de la selva (2016) o Passengers (2017). Com a director, ha realitzat diversos curts i treballs en sèries de televisió. El 2012 va participar en la cinta d’animació indonesa Petualangan singa pemberani i ha debutat en solitari amb Buñuel en el laberinto de las tortugas.

Quan?

Dimarts, 8 de juny. 20 h.
Sala 2 de l’Atlàntida.
Venda d’entrades al web de L’Atlàntida.
Accediu a la venda

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentCrítica de “Let Him Go”, (2020) de Thomas Bezucha
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.