Fitxa tècnica

Boys Don’t Cry // Kimberly Peirce, EUA, 1999
Producció: Fox Searchlight Pictures, The Independent Film Channel Productions
Guió: Kimberly Peirce i Andy Bienen
Música: Nathan Larson
Muntatge: Tracy Granger, Lee Percy
Durada: 1 h 58 min
Intèrprets: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton III, Alicia Goranson, Alison Folland, Jeannetta Arnette, Rob Campbell

Sinopsi

Teena Brandon (Hilary Swank), sempre ha desitjat ser un noi. Seguint el seu desig d’esdevenir i socialitzar en la identitat de gènere amb què s’identifica, decideix emprendre una transició de la seva expressió de gènere: es talla els cabells, oculta els pits sota un binder i deixa de ser Teena Brandon per ser Brandon Teena. Aquesta decisió personal per a la millora del seu autoconcepte, té unes conseqüències brutals a la nova vida de Brandon Teena.

Basada en una història real, Boys Don’t Cry mostra de manera paradigmàtica les violències extremes que es generen quan es transgredeixen les normes del gènere i la sexualitat normativa i, fins a quin punt, el gènere travessa totes les esferes de la vida pública i privada. Un film de referència des del moment de la seva estrena que va aconseguir nombrosos premis entre els quals destaca el premi Oscar a la millor actriu per a Hilary Swank.

Kimberly Peirce

Directora, guionista i productora de cinema nord-americana, nascuda el 1967 a Pennsilvania. Mentre estudiava a la Universitat va rodar els curtmetratges The Last Good Breath (1994) i Boys Don’t Cry (1995), llavor del seu primer llargmetratge. Posteriorment ha rodat els films Ausente (2008), Carrie (2013) i nombrosos episodis de sèries de televisió.

Sessió programada en col·laboració amb el Festival Protesta dins dels actes de la 7a edició del Festival.

Quan?

Dimarts, 22 d’octubre. 21.30 h.
Idioma: VOSE
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)

 

AnteriorCINECLUB XIC. La revolta dels contes
SegüentCrítica de ‘The Ganster, the Cop, the Devil’ amb photocall a Sitges 2019
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.