Fitxa tècnica

Blade Runner // Ridley Scott, EUA, 1982
Producció: The Ladd Company, Shaw Brothers, Warner Bros
Guió: Hampton Fancher i David Webb Peoples a partir de la novel·la de Philip K. Dick
Música: Vangelis
Muntatge: Marsha Nakashima, Terry Rawlings
Durada: 1 h 57 min.
Intèrprets: Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young, Edward James Olmos, M. Emmet Walsh, Daryl Hannah, William Sanderson, Brion James, Joe Turkel, Joanna Cassidy

Sinopsi

Principis del Segle XXI. La poderosa Tyrell Corporation ha creat uns robots anomenats Replicants, idèntics als humans però amb una agilitat i força superiors. Després que aquests protagonitzin una sagnant revolta a les colònies exteriors de la Terra, s’ordena la seva recerca i captura. Els encarregats de retirar-los són els Blade Runners.

Film visionari inspirat lliurement en la novel·la de Phillip K. Dick. La deshumanització, les conseqüències imprevistes de l’avanç tecnològic, la superpoblació i el canvi climàtic són alguns dels temes tractats en aquesta revolucionària i alhora mítica producció, que dibuixa un futur decadent, on l’home juga a ser Déu, creant i després menystenint els seus fills. La implicació dels millors talents de l’univers de la ciència-ficció van generar una obra mestra que, en el seu moment, va ser rebuda fredament per la crítica especialitzada.

Ridley Scott

Director i productor anglès, nascut el 1937. Obsessionat amb l’embolcall audiovisual dels seus treballs, va debutar en el camp de la publicitat a principis dels 70 però, ben aviat, el seu ús virtuós dels aspectes tècnics el van convertir en un director atractiu pel cinema. Va debutar el 1977 amb Los duelistas, amb què va demostrar també la seva perícia narrativa i va iniciar una fructífera carrera. La seva filmografia sempre ha estat marcada pels films de culte Alien (1979), Blade Runner, Legend (1985) i Thelma & Louise (1991).

Quan?

Dimarts, 24 de setembre. 21.30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Cinema Vigatà (C/Jacint Verdaguer, 22)
AnteriorCINECLUB XIC. Okko. El hostal y sus fantasmas
SegüentEL LLIBRETER RECOMANA… ‘Un cor massa gran’
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.