Fitxa tècnica

Bacurau // Juliano Dornelles, Kleber Mendoça Filho, Brasil-França, 2019

Producció:
Guió: Kleber Mendonça Filho, Juliano Dornelles.
Música: Mateus Alvesi Tomaz Alves Souza
Muntatge: Eduardo Serrano
Durada: 2 h 11 min
Intèrprets: Bárbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Pereira, Thardelly Lima

 

 

Sinopsi

Ens situem en un futur proper i distòpic. El poble de Bacurau plora per la mort de la seva matriarca Carmelita als 94 anys. Fins allà hi arriba la Teresa (Barbara Colen) qui es retrobarà amb antics familiars i que haurà de defensar el poble quan aquest estigui a punt de desaparèixer (literalment) del mapa.

La proposta de Bacurau és la d’un còctel de gèneres fet amb tota mena de referències, estils i mirades: un spaghetti western brasiler, futurista i al·lucinogen ple de comèdia, drama, explosions de violència i un regust de sèrie B digna de John Carpenter. També dosis d’acció i un poble que ni el d’Amanece que no es poco… Afegim-hi drons, Udio Kier, folklore i música electrònica. Sacsegem-ho tot (però sense barrejar-ho) i obtindrem una pel·lícula única, excessiva i extravagant però també humanista i càlida. Una cita imprescindible que ja s’ha convertit en un film de culte al Brasil.

Juliano Dornelles, Kleber Mendonça Filho 

Tots dos van néixer al poble de Recife. Mendonça Filho va estudiar periodisme, va exercir de crític i, després de rodar una dotzena de curts ha dirigit els llargs de ficció Sonidos de barrio (2012) i Doña Clara (2016). Juliano Dornelles ha treballat en tasques de disseny de producció i direcció d´art. Ha dirigit diversos curts i ha debutat en el llargmetratge codirigint aquesta Bacurau.

Quan?

Dimarts, 26 de gener. 20 h.
Sala 2 de l’Atlàntida
Venda d’entrades al web de l’Atlàntida
Accedeix a la venda

 

AnteriorCINECLUB XIC. Ninja a quadres
SegüentCrítica de “Dark” temporada 3
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.