Fitxa tècnica

América // Erick Stoll i Chase Whiteside, EUA, 2018

Producció: Lifelike Docs
Guió:
Música: Haruomi Hosono
Muntatge: Erick Stoll, Chase Whiteside
Durada: 1 h 16 min
Intèrprets: Diego Alvarez Serrano, Rodrigo Alvarez Serrano, Bruno Alvarez Serrano, Cristina Hernandez, América Capdevielle Levas

 

Sinopsi

En Diego viu lluny de la família, en un paisatge de platges ple de turistes i hotels, fins que América (la seva àvia de 93 anys) cau malalta. Ell i els seus dos germans se’n faran càrrec mentre lluiten per alliberar el seu pare de la presó. Tot plegat farà que s’hagin d’enfrontar a les responsabilitats dels adults deixant enrere la seva etapa més adolescent.

Els realitzadors Erick Stoll Chase Whiteside van estar rodant durant tres anys aquest documental que retrata d’una forma entranyable una societat que ha d’equilibrar l’egoisme personal amb el reconeixement a la gent gran. Filmat amb afecte i lucidesa, esdevé un retrat íntim familiar que té la clau deu seu èxit en uns personatges plens de carisma (sobretot América) i en l’equilibri entre les escenes d’humor i els moments dramàtics.

Erick Stoll Chase Whiteside es van conèixer a la Universitat Estatal de Wright (Dayton, Ohio). Sempre s’han centrat en el terreny del documental, ja sigui a través de curts, llargmetratges o televisió i han fet tasques de fotografia, producció i muntatge per a altres realitzadors. Són els creadors de la sèrie política d’internet NewLeftMedia, que seguia els moviments dels polítics durant la presidència de Barack Obama. Junts van dirigir Lifelike (2012) i Stoll, a més, ha codirigit Good White Peolpe (2016).

Quan?

Dimarts, 25 de gener. 20 h.
A L’Atlàntida
Compra la teva entrada

 

AnteriorCINECLUB XIC. Nezha i el rei dels dracs
SegüentCrítica d’”Alcarràs”, de Carla Simón
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.