Fitxa tècnica

Això no és una pel·lícula // Yung Chang, Canadà-Alemanya, 2019

Producció: National Film Board of Canada (NFB), Sutor Kolonko, TINAM
Guió: Yung Chang i Nelofer Pazira
Música: Ohad Benchetrit, Justin Small
Muntatge: Mike Munn
Durada: 1 h 46 min
Intèrprets: Robert Fisk, Amira Hass, Nirmeen Hazineh, Sulieman Khatib, Antony Loewenstein.

 

Robert Fisk admet que des que veure Enviat especial (1940) d’Alfred Hitchcock, tota la vida ha perseguit un somni que és el de relatar la veritat. Durant més de 40 anys ha seguit aquesta màxima com a corresponsal de guerra en infinitat de trinxeres. Va iniciar la seva carrera durant els enfrontaments entre Irlanda i el Regne Unit, va continuar per diferents conflictes d’Orient Mitjà i va dimitir del The Times quan el mitjà va caure en mans de Rupert Murdoch.

El guardonat director Yung Chang, ens presenta aquest documental que segueix la trajectòria professional de Robert Fisk. Aquesta és una cita obligada per a conèixer una professió gairebé extinta de la mà d´un dels últims periodistes de la vella escola. En temps de Fake News, Clickbait, i control dels mitjans, el retrat de Fisk és tota una lliçó d’autèntic periodisme. Això no és una pel·lícula es construeix a partir d’una llarga entrevista amb el reporter. Les seves paraules es complementen amb imatges d’arxiu i d’altres rodades expressament pel documental.

Yung Chang

Nascut el 1977 al Canadà, després de graduar-se en l’escola de cinema de Montreal va rodar diversos curts i el 2008 va debutar en el llargmetratge amb el documental Up the Yangtze (2008). Aquest, juntament amb China Heavyweight (2012) li van atorgar un gran reconeixement i nombrosos premis a Festivals de cinema internacionals. El seu últim treball és Wuhan Wuhan (2021).

Quan?

Dimarts, 22 de març. 20 h.
Idioma: VO en anglès amb subtítols en català
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d´entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

 

AnteriorAquest divendres 18 de març als cines…
Següent“Turning red” o el dia que em va venir la regla
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.