Fitxa tècnica

Producció: Les Films d’Ici, Nour Productions, Orjouane Productions
Guió: Mai Masri
Música: Sharif Sehnaoui
Durada: 1 h 43 min
Intèrprets: Maisa Abd Elhadi, Nadera Omran, Abeer Haddad, Karim Saleh.

 

 

Sinopsi

Una noia palestina és detinguda a Israel amb càrrecs falsos i condemnada a vuit anys de presó. Allà s’haurà d’enfrontar a un ambient atroç en el qual les presoneres polítiques palestines conviuen amb les recluses israelianes. Dins del penal descobreix que està embarassada.

Inspirada en una història real, 3000 Nits explica la història d’una mestra palestina empresonada en una presó israeliana on va donar a llum el seu fill. A través la seva lluita per pujar el seu fill entre reixes, la pel·lícula traça el viatge d’una jove mare ple d’esperança, resiliència i supervivència contra tot pronòstic. La presó esdevé una metàfora de la Palestina ocupada i de la situació que allà s’hi viu.

Mai Masri

És una cineasta palestina nascuda a Jordània el 1958. Va estudiar cinema a CaIifòrnia i posteriorment va dirigir i produir diversos documentals que li han atorgat més de 60 premis i reconeixements. El seu primer llargmetratge de ficció, 3000 Nits (2015) va ser premiat al Toronto.

En col·laboració amb Sodepau, la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya i l’Associació Hèlia, en el marc del projecte de cooperació contra les violències masclistes a Palestina de Health Work committees (HWC).

 

 

Quan? 

Dimarts, 29 de maig
Hora: 21:30 h
Idioma: VO en anglès amb subtítols
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

Anterior‘Gossos i llops’, Hervé le Corre
SegüentCINEMA PARADITO. Rebobine, por favor
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.