Fitxa tècnica

Producció: Aundiya Film, Irusoin, Kowalski Films
Guió: Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga, Andoni de Carlos
Música: Pascal Gaigne
Muntatge: Laurent Dufreche, Raúl López
Durada: 1 h 54 min
Intèrprets: Eneko Sagardoy, Joseba Usabiaga, Iñigo Aranburu, Ramon Agirre, Aia Kruse

 

Sinopsi

Després d’haver combatut a la Primera Guerra Carlista (1833-1840), Martín torna a la masia familiar de Guipúzcoa. Un cop allà, descobreix amb gran sorpresa que el seu germà petit, Joaquín, té una alçada molt superior a la normal.

La història de Handia es basa en fets històrics i en un personatge real: Joaquín Eleizegi, conegut com el Gegant d’Altzo. A la seva època, aquest camperol va ser considerat l’home més alt del món; va causar admiració a les corts d’Europa i es va exhibir com a prodigi de la natura en barraques de fira, obtenint fama i fortuna. La narració ens mostra les tensions entre el progrés i la tradició, però també s’endinsa en els territoris mítics de la llegenda per oferir-nos una faula poètica en la que es reflecteix l’ànima del poble basc. La producció artística i tècnica del film és molt acurada. En destaquem la banda sonora i la fotografia, d’un gust exquisit.

Jon Garaño

Jon Garaño (San Sebastián, 1974), va estudiar Periodisme i Publicitat a la EHE-UPV i Cinema a Sarobe i San Diego (EUA). Amb Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi va fundar el 2001 la productora Moriarti i el 2014 van codirigir Loreak (2014). Aitor Arregi (Oñati, 1971) va rodar documentals i guions televisius. És coautor, amb Iñigo Berasategi, de les cintes d’animació Glup (2004) i Cristóbal Molón (2006). Va ser un dels guionistes de Loreak (2014) i ara codirigeix Handia.

En col·laboració amb ADFO, Associació de Disminuïts Físics d’Osona.

Quan? 

Dimarts, 6 de febrer.  21:30 h
Idioma:  VO en eusquera amb subtítols.
Aportació: 5 euros. Socis: entrada gratuïta
Socis VicJove: 4 euros
Lloc: Espai ETC (Passeig de la Generalitat, 46) de Vic

 

AnteriorGOYA 2018
SegüentLa novel·la negra en la Pulp fiction
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.