Robert Rodriguez // Estats Units-Mèxic, 1996

Producció: Dimension Films, A Band Apart
Guió: Quentin Tarantino, a partir d’una història de Robert Kurtzman
Fotografia: Guillermo Navarro
Música: Graeme Revell
Muntatge: Robert Rodriguez
Durada: 1 h 48 min.
Idioma: VO en anglès amb subtítols.
Intèrprets: George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Juliette Lewis, Ernest Liu, Salma Hayek, Cheech Marin, Danny Trejo, Tom Savini.

Sinopsi

Els germans Seth (George Clooney) i Richard (Quentin Tarantino) Gecko són dos dels criminals més perillosos d’Amèrica i fugen en direcció a Mèxic prenent com a ostatges el predicador Jacob Fuller (Harvey Keitel) i els seus dos fills (Juilette Lewis i Ernest Liu). Després de passar la frontera, tots dos passen la nit en un infernal local de carretera anomenat la Teta Enroscada.

L’amistat personal i professional entre Robert Rodríguez i Quentin Tarantino ha donat com a resultat diverses propostes d’allò més gaudibles, però mai tan encertades com Obert fins a la matinada. Aquest és un western metamòrfic, màxim exponent del cinema d’explotació dels anys 90, amb aromes de sèrie B preparades per satisfer els deliris del gran públic. Un film ple de carisma, personatges memorables i moments icònics, que val la pena descobrir per primera vegada o celebrar per l’enèsima i amb una projecció en 35 mm, tal com es mereix.

Robert Rodríguez

Nascut el 1968 a Texas, va saltar a la fama el 1992 amb El Mariachi, pel·lícula de culte rodada amb només 7.000 dòlars de pressupost, que el va convertir en el nou gurú nord-americà de la sèrie B. Un autor tot terreny (dirigeix, escriu, produeix, compon música…) capaç de crear un cinema descarat (amb influències de l’spaghetti western, el còmic, el terror i el cinema de sèrie B) que busca la diversió per sobre de tot.

Quan?

Divendres, 27 d’octubre a les 21:00h
Espai ETC. Passeig de la Generalitat, 46
Reserva d’entrades en línia al web del ETC
www.etcvic.cat

Anterior‘L’origen de 110 dites populars’, Abert Vidal
SegüentAquest divendres 27 d’octubre als cines…
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.