Cartas a un joven poeta, Rilke

1299

cartas-a-un-joven-poeta-rilke-alianza1Rainer Maria Rilke és un dels poetes més importants de principis del segle XX. Va escriure majoritàriament en alemany però també en francès tot i el seu orígen austohongarès. A banda dels seus poemes, també és molt conegut per Cartas a un joven poeta.

Aquesta obra recull la seva correspondència amb Franz Xaver Kappus, un poeta de l’època que li demana opinió sobre els poemes que crea, atès que Rilke era una artista de renom. En aquestes cartes, Rilke dóna al seu amic consells artístics i estètics de tota mena i de pas ens regala la seva sàvia visió de les coses de la vida com ara l’amor, la solitud, la mort… Unes cartes plenes de filosofia que aporten una posició envers la vida.
Us deixo dos petits fragments de l’obra per tal que vegeu la profunditat i la bellesa de les cartes de Rilke:

“No hay ninguna medida en relación al tiempo; poco vale un año y diez no son nada. Ser artista significa no calcular ni contar; madurar como el árbol que no apremia a su savia i permanece tranquilo durante las tormentas de primavera, sin temor a que tras ellas no vaya a llegar el verano. Porque acaba por llegar. Perso sólo llega para los que tienen paciencia, para los que continúan como si la eternidad estuviera ante ellos, tan preocupadamente tranquila y dilatada. Yo lo aprendo a diario entre dolores a los que estoy agradecido: ¡La paciencia lo es todo!”
“También amar es bueno, pues el amor es difícil. El amor de persona a persona; esto es tal vez lo más difícil que nos ha sido encomendado, lo máximo, la última prueba y exámen, el trabajo para el que todo trabajo sólo es una preparación.”

Un llibre pels amants de les frases lapidàries i de l’art de filosofar. Una lleugera i agradable reflexió sobre tots els afers de la vida. Una obra que encara continua vigent i que mereix el títol de clàssic de la literatura universal.

 

AnteriorEl secret de Vesalius, Jordi Llobregat
SegüentVeus literàries de i a Manlleu
Avatar photo
Soc filòloga clàssica i amant de tot allò que tingui a veure amb grecs i romans. Lletraferida de cap a peus que té com a ofici l'ensenyament i a més la correcció, la maquetació i l'edició de textos. Em passo el dia envoltada de textos, llibres i ordinadors. Amant de les fotos, els viatges i les històries.