L’autora xilena Mariela Miño ha publicat recentment el seu segon llibre, El camino de Lizzy, una novel·la que denuncia la violència de gènere i la misogínia. Aquesta obra està disponible a les principals botigues de venda d’ebooks del panorama internacional: Amazon, Apple, GooglePlay, Kobo i Barnes and Noble.

La Lizzy, la jove protagonista d’aquesta història, es suïcida a l’edat de 14 anys a causa del maltractament i els abusos que rebia de part del seu pare. Tot i això, no esperava que la seva germana petita, la Mey, passés a ser la víctima. Després de ser maltractada pel seu progenitor, la Mey passa a casar-se i convertint-se en la víctima dels abusos del seu marit.

Així doncs, la Lizzy decideix que ja n’hi ha prou, que ha arribat el moment de passar a l’acció. Materialitzada en un cos de carn i ossos i convertint-se en la veïna de la Mey, tractarà, per tots els mitjans possibles, de salvar a la seva germana d’aquesta vida plena de penúries. Per aconseguir-ho, no estarà sola, sinó que en Matías, un policia, l’ajudarà.

Temes principals

El camí de Lizzy és una novel·la que ens proposa diferents temes complexos i controvertits. El tema central de la novel·la és la violència contra les dones, el maltractament i l’abús que afecta xifres elevades de la població femenina actual, i que ha afectat a moltíssimes generacions de dones al llarg dels anys. L’autora ens proposa una anàlisi a fons de les víctimes d’aquesta violència, del seu perfil, dels seus comportaments i patrons, de les seves pors i de com actuen de manera comuna. Al seu torn ens proposa una anàlisi de l’agressor, del seu perfil i principals característiques i de la seva manera d’actuar. Tot això a través de personatges de ficció que encarnen a la perfecció aquests rols i que ens permeten empatitzar molt amb les víctimes i entendre els seus comportaments.

La novel·la també ens parla del suïcidi com a manera de fugir de situacions d’abús entre nens i adolescents. La protagonista de la novel·la decideix acabar amb la seva vida per posar fi al maltractament i abús que pateix per part del seu pare. Però aquesta decisió deixa indefensa a la seva germana petita, que serà la propera víctima.

Personatges 

La Lizzy és una espècie de fantasma que decideix suïcidar-se per fugir dels abusos del seu pare. La seva ànima roman perduda en el temps i l’espai, i decideix tornar a manifestar-se com a ésser humà per ajudar la seva germana. Aprendrà moltes coses durant la seva vida com a “fantasma”, perquè creix i madura com a dona i persona, cosa que no va poder fer en vida, i utilitzarà totes aquestes experiències per intentar treure a la seva germana d’aquesta vida de maltractament.

La Mey és la germana petita de la Lizzy, que comença a patir abusos per part del seu pare quan la seva germana gran mor. Posteriorment es casa amb un home maltractador. La Mey representa la dona maltractada i ens reflecteix les pors i inseguretats d’una dona que ha experimentat violència gairebé tota la seva vida. És qui ens fa comprendre per què és tan difícil per a una dona sotmesa a abusos trencar amb el tema de la violència.

En Matías és el personatge masculí d’aquesta història. És l’antagonista de la Lizzy. Va tenir una mala experiència amb la dona i està ferit i enfadat amb totes les dones. Aquest tema comença a resoldre’s a través de la interacció amb Lizzy. Alhora, ella també descobreix algunes coses gràcies a l’amistat que estableix amb aquest policia, que l’ajudarà en la seva tasca juntament amb la Mey. Així doncs, és una relació enriquidora per a tots dos.

Sobre l’autora

Vols saber més sobre la Mariela Miño? Els nostres companys de Bebookness li van fer una entrevista molt extensa que us permetrà conèixer més sobre l’autora. Podeu llegir-la seguint el següent enllaç.

Com aconseguir el llibre

Pots llegir més sobre el llibre El camino de Lizzy, aquí.
També pots descarregar el primer capítol per endinsar-te en l’obra i decidir si t’agrada o no i, per tant, decidir si el voleu comprar per gaudir d’una bona estona. Primer capítulo El camino de Lizzy.

 

Anterior‘The Disaster Artist’ o quan la degràcia dona diners
SegüentComprar cinema per nadal
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.