Continuem amb el nostre particular repte literari en què us proposem una lectura diferent cada mes. Aquest mes d’octubre, us reptem a llegir un recull de relats. Hi ha la creença que els contes o els relats són cosa de nens o d’escriptors menors; si sou dels que ho penseu, esteu ben equivocats! Molts escriptors van començar la seva carrera literària escrivint relats breus i d’altres són contistes de mena. Com que el relat és potser un gènere que se us escapa, us proposem tres reculls de relats amb temàtiques molt diferents i per a tots els gustos.

Intercanvi de parelles i altres contes, Roald Dahl
Grup 62

Tothom el coneix per escriure contes infantils i per novel·les com Bruixes o Matilda i potser no són tan conegudes les seves creacions destinades als adults. Amb aquest llibre us acostareu a un Roald Dahl atípic carregat de sàtira, ironia i humor negre.

Què pots fer si t’agrada la dona del teu veí però ella és totalment fidel al seu marit? Quin ús inesperat se li pot donar a una espatlla de xai? Com es pot arribar a ser un escriptor d’èxit? Intercanvi de parelles i altres contes recull quatre dels millors contes per a adults de Roald Dahl.


Contes per ser lliures, varis autors
Associació catalana pels drets civils

L’Associació catalana pels Drets Civils ha reunit 11 autors i 11 il·lustradors que reflexionen sobre els drets civils, aquells que regeixen les bases de la nostra convivència i democràcia.

Un recull de contes i il·lustracions que ens conviden a gaudir del món personal d’aquest ric i variat aplec d’artistes catalans. Contes plens d’humor, fantasia, música, colors i esperança creats per a petits i grans lectors.


Assassins del camp, varis autors
Llibres del delicte

Acabem amb un recull de relats curts de temàtica negra a càrrec de 15 autors del Camp de Tarragona. Que la negror sigui amb vosaltres. Els autors són: Maria Lluïsa Amorós, Margarida Aritzeta, Salvador Balcells, Àngel O. Brunet, Joan Cavallé, Jordi Folck, Ferran Gerhard, Jordi Ledesma, Lurdes Malgrat, Tecla Martorell, Rosa Pagès, Moisés Peñalver, Jordi Tiñena, Francesc Valls-Calçada i Olga Xirinacs.

Tot i així, si no us satisfà, l’editorial té altres reculls de relats com ara Assassins de Girona, Assassins de Ponent.

Anterior‘Les ales de la papallona’, una metàfora sobre l’ansietat
SegüentSodomia periodística al 66 SSIFF: Crònica d’uns reporters ridículs a San Sebastià (Vol. IV)
Avatar photo
L'escriba és un espai cultural per a tots els públics on es troben i barregen les passions per la literatura, el cinema, el teatre i les sèries. Recomanacions, crítiques, novetats editorials i nombrosos continguts t'hi esperen.