La llista de literatura adaptada al cinema seria tant llarga que probablement el servidor de la revista no l’aguantaria. Des de les històries d’animació de Disney com Mary Poppins o fins i tot els contes clàssics dels germans Grimm, a les històries que ens explicaven des de Studio Ghibli del Japó. I és que el cinema sempre s’ha nodrit de la literatura, ja que el setè art sempre ha permès posar en imatges allò aquelles històries que sempre ens han atret. És molt complicat poder fer una llista acurada de recomanacions, perquè si busquem bé, rere moltes pel·lícules hi trobaríem alguna novel·la, relat o poesia. Així que aquesta vegada el repte us el llancem nosaltres. Us posarem a continuació tres llibres les adaptacions dels quals ens arribaran durant el segon semestre del 2019. Però el repte és que ens ajudeu a muntar la llista de les vostres adaptacions prefereides.

Little women (Louisa May Alcott)

Després de l’èxit de Lady bird (adaptació també d’un llibre), la cineasta Greta Gerwig torna amb una nova adaptació, aquesta vegada la de la novel·la Little women (1868) escrita per Louisa May Alcott. Les protagonistes d’aquesta nova entrega (ja se’n va fer una adaptació l’any 1994, i una sèrie d’anime) seran Saoirse Ronan, Emma Watson, Laura Dern i Meryl Streep. Està previst que la pel·lícula s’estreni el 25 de desembre d’enguany.

 

 

Artemis Fowl (Eoin Colfer)

Fa molt temps que Disney té una espina clavada, i és que es mor d’enveja de la saga de Harry Potter de la Warner Bros. Sembla que enguany ha trobat una nova saga juvenil per explotar i es tracta ni mes ni menys que d’Artemis Fowl. La sèrie escrita per Eoin Colfer està formada per vuit novel·les publicades entre 2001 i 2012. Disney ha decidit començar per l’aventura titulada amb el nom del personatge principal i que dona nom a la saga. El director és Kenneth Branagh, i qui es posarà a la pell del jove criminal serà Ferdia Shaw. Està previst que la pel·lícula arribi als cinemes americans a finals d’any, no obstant això, és probable que aquí ens arribi a principis del 2020.

 

El silencio de la Ciudad blanca (Eva G. Sáenz de Urturi)

La saga de la Ciutat Blanca escrita per l’escriptora basca ja va ser un gran èxit de venda a les llibreries. Només era qüestió de temps que algú veies la cinematografia que hi ha dins les pàgines d’aquesta saga.  Els cadàvers d’un noi i una noia de vint anys apareixen despullats a la cripta de la catedral Vella. Unai López de Ayala (Javier Rey), un inspector expert en perfils criminals, ha de atrapar l’assassí ritual que terroritza la ciutat des de fa dècades. Altres actors que formaran part d’aquesta pel·lícula seran Belén Rueda, Aura Garrido, Manolo Solo o Àlex Brendemühl, entre d’altres. Està previst que la pel·lícula s’estreni el proper 10 d’octubre.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentEls Picapedra. La cara oculta del somni americà
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.