Els pirates són uns personatges que a molts ens han fascinat o, si més no, ens hi hem sentit atrets en algun moment de la nostra infància. Amb fama d’homes lliures, valents i arrogants, navegaven els mars i desafiaven els grans poders del món mentre atacaven vaixells carregats d’or i mercaderies dels imperis colonials de l’època moderna (que es disputaven el domini del continent americà i dels mars): la monarquia hispànica, Gran Bretanya, França, Holanda, etc.

La literatura i el món del còmic han abordat la temàtica dels pirates amb obres de renom mundial i èxit enorme. Per posar uns exemples (i sense parlar de la saga cinematogràfica de Pirates del Carib) el còmic manga One Piece, obra més venuda de tota la història del Japó i del manga, o, sobretot, la immortal novel·la L’Illa del Tresor de Robert Louis Stevenson; obra literària d’aventures apareguda l’any 1883 i sobre la qual es basa la sèrie que volem recomanar-vos avui: Black Sails.

Black Sails (Veles Negres) és una sèrie de pirates ambientada en el Carib de principis del segle XVIII, època d’esplendor de la pirateria, amb nombrosos pirates de renom que posaren en greus dificultats el comerç per l’Atlàntic i el domini britànic de les illes caribenyes. En destacaríem tres: Edward Thatch “Barbanegra”, Charles Vane o Jack Rackham. I de fet, tots tres apareixen a Black Sails amb papers molt rellevants.

*************** TV PREVIEW FOR JANUARY 5, 2014. DO NOT USE PRIOR TO PUBLICATION.**************From left, Toby Schmitz (Jack Rackham) Zach McGowan (Charles Vane) Clara Paget (Anne Bonny star in Starz Entertainment's series BLACK SAILS. Photo Credit: Starz Entertainment.

Però els vertaders protagonistes de la sèrie són dos personatges creats per R. L. Stevenson en el seu famós llibre: John Silver i el capità James Flint. I és que la sèrie s’ubica en el temps uns vint anys abans de les aventures de L’Illa del Tresor, abans que Silver es convertís en el despietat pirata que trobem a l’obra literària. A través de Flint i Silver veurem com la pirateria posa en dubte l’autoritat britànica dels mars i, com des de la seva base independent situada a l’illa de Nova Providència (capital Nassau), els diversos capitans teixeixen una enorme organització dedicada a la pirateria. És curiós veure com, els pirates que tots tenim per anarquistes que viuen sense lleis, es sotmeten a unes normes de convivència i comerç a l’illa de Nassau. No és d’estranyar, però, que això provoqui conflictes diversos i constants entre ells. A Nassau hi trobem dues més de les protagonistes, Eleanor Guthrie, governadora pirata de l’illa, i Max, una prostituta francesa que acabarà tenint un gran poder a l’illa (destaquem el paper de les prostitutes a la sèrie!).

Les aventures i les lluites pel poder i el prestigi del vaixell i la tripulació són una constant en les tres temporades ja emeses. Amb canvis inesperats i girs de guió imprevisibles, cada episodi de Black Sails et deixa amb ganes de veure’n més. L’ambientació és senzillament perfecte; vaixells, armament, vestuari i escenaris estan cuidats fins al mínim detall i ens permeten imaginar-nos com podria ser la dura vida del pirata d’una tripulació, amb les lluites a mort constants, els abordatges, les disputes pel poder dins el mateix vaixell, i el dolor i conseqüències dels múltiples combats. En definitiva, una vida de llibertat però d’extrema duresa i perill.

A més, l’empatia dels espectadors cap als diversos capitans i tripulacions és total, sobretot amb alguns com el capità Vane, possiblement el personatge més carismàtic de la sèrie.  I és que els actors interpreten magníficament els seus papers i donen credibilitat a la història.

Així doncs, us recomanem que gaudiu amb una sèrie d’aventures sensacional de la qual esperem amb ànsies la quarta temporada que pel que sembla serà ja l’última i que si no hi ha imprevistos s’emetrà a partir del gener del 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=Pvxpv_fycl8

AnteriorEl llibre que m’hagués agradat llegir amb quinze anys
SegüentAbrefácil? I un be negre! (part I)
Avatar photo
Som la Lídia i l'Oriol, una parella que ronda la trentena i que, fastiguejats de la programació nefasta de la televisió, vam començar a mirar sèries compulsivament. A L'escriba col·laborem donant la nostra opinió (totalment subjectiva) d'aquelles sèries que anem mirant. En el nostre espai intentarem recomanar aquelles que més ens agraden així com criticar les que ens han decebut (Ep! Sempre sense intenció d'ofendre a ningú). Esperem que us serveixin les nostres recensions i us incitin a mirar-les!